До Луцького замку прибув кортеж ретроавтомобілів. ФОТО

До Луцького замку прибув кортеж ретроавтомобілів. ФОТО
Близько 30 литовських мандрівників приїхали на Волині на авто класу «жук» та Волга, аби, зокрема, оглянути замок, названий на честь їх земляка - князя Любарта.

Як розповіли литовці, поїздка розрахована на десять днів. Протягом цього періоду товариство прагне відвідати замки Білорусі та України, які мають стосунок до Великого Князівства Литовського.



На українських землях у маршруті подорож через Ратне, Луцьк, Кременець, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ та Львів. У понеділок, 9 липня, гості подорожують Волинню - зокрема, вони відвідали замок Любарта.



Кажуть, що мандрівкою задоволені і мають приємні враження від Луцька до якого приїхали уперше. Єдине, що псує настрій – 40-градусна спека та ненаситні поліські комарі.



Більшість з гостей є членами «Клубу VW жуків Литви», осередок якого знаходиться у Вільнюсі. Серед восьми автомобілів, які беруть участь в подорожі, «жуки» зокрема 1965 та 1980 років років.



Втім, доєдналися до мандрівки і власники інших ретроавто, наприклад, «Волги».

У подорож любителі «жуків» їздять сім’ями. Серед мандрівників представники різних професій та різного віку: футболісти, науковці, журналісти та навіть дипломати.


Загалом у Вільнюсі завдяки клубу, автомобіль типу «жук» є досить популярним і щорічно на честь цього автомобіля влаштовують фестиваль. Цьогоріч такий зібрав понад сотню екземплярів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого раніше не повідомили ? Перед приїздом ?
Відповісти
Останні новини
До Луцького замку прибув кортеж ретроавтомобілів. ФОТО
09 липень, 2012, 13:36