На Волині затримано групу бурштинокопачів. ФОТО. ВІДЕО

На Волині затримано групу бурштинокопачів. ФОТО. ВІДЕО
З місця події вилучені знаряддя скоєння злочину та добутий злочинним шляхом бурштин-сирець.

За фактом незаконного видобутку корисних копалин державного значення відкрито кримінальне провадження, - прес-служба СЗГ УМВС інформує у Волинській області.

До чергової частини маневицького районного відділу надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві району здійснюється незаконний видобуток бурштину.

На місце події відразу направилася слідчо-оперативна група райвідділу. У лісі, неподалік села Галузія, правоохоронці виявили 12 чоловік, які за допомогою мотопомпи, шляхом розмивання ґрунтової породи, здійснювали незаконний видобуток бурштину. Співробітники міліції вилучили близько 200 грамів сонячного каменю.

"З місця події вилучено автомобіль УАЗ, мотопомпу, пожежні рукави, сачки, металеві труби, – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України".

Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На фронт ! Нехай там копають ! Й де війна , а цим руйнівникам природи аби збагатитись ! Але було б нормальне керівництво - цього не було б ! І війська мали б за що озброювати і утримувати ! Значить - комусь ДУЖЕ вигідно , щоб було так !
Відповісти
мабуть ти маєш добру злодійську роботу якщо так думаєш це не злочинці ці люди виживають за рахунок цієї тяжкої роботи а ментам кришувальникам потрібна галочка що вони щось роблять 200 грам це ну геть не рентабельно для помпи решта в цих лапінських кишенях
Відповісти
Якби люди не копали, то не треба було б мєнтам шось давати. Хай виживають іншим чином. З такої логіки мєнти тож не злочинці, їм ж тоже треба виживати.
Відповісти
200 грам! шок
Відповісти
От допіру в Лапіна на одну помпу менше стало... аххх приємно)
Відповісти
Ахахах 200 грам))смішно для помпи це пшик..не там ловлять.взяли любителів аматорів клоуни..знають де працюють а доя галочки лохів хапнули!!
Відповісти
Останні новини
На Волині затримано групу бурштинокопачів. ФОТО. ВІДЕО
26 серпень, 2015, 10:23