У Луцьку серйозно візьмуться за історико-культурний заповідник

У Луцьку серйозно візьмуться за  історико-культурний заповідник
У Луцьку планують відреставрувати пам'ятки архітектури, історії та культури.

Про це йдеться в проекті рішення Луцької міської ради "Про звіт тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника".

Тимчасова контрольна комісія міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку заслухала ряд посадовців та фахівців з приводу стану справ на території Старого міста і стану окремих пам’яток архітектури, історії та культури та, відповідно, розробила Програму заходів з реалізації Генерального плану розвитку Державного історико-культурного заповідника.

Згідно з Програмою, реставрація з відселенням приміщень пам’ятки історії і культури Національного значення 17ст. Монастиря Василіан (Братський будинок) з подальшою музеєфікацією та влаштуванням приміщень мистецького, громадського призначення на вул. Іови Кондзелевича, 5 розпочнеться вже в 2016 році і триватиме до 2018 року.

Витратять на цю реставрацію 6 мільйонів бюджетних гривень з державної та міської казни.

Реставрація Синагоги (пам'ятки історії і культури Національного значення 14 ст.), що на вул. Данила Галицького, 33 запланована на 2018-2020 роки. Передбачається, що реставрація буде виконана за кошти державного та обласного бюджету та обійдеться у три мільйони гривень.

Окрім того, планується замінити аварійні дерев'яні конструкції галерей та гонтового покриття мурів замку. Роботи розпочнуться вже 2016 року та виконуватимуться за кошти держбюджету. Кошторис робіт - 4,5 млн. грн.

Загалом програмою передбачено 27 заходів з реалізації генерального плану розвитку Державного історико-культурного заповідника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.