Державна міграційна служба контролюватиме обмін паспортів у разі зміни прізвища чи імені

Державна міграційна служба контролюватиме обмін паспортів у разі зміни прізвища чи імені
Якщо особа не подасть документи для обміну закордонного паспорта, то він визнається недійсним, - повідомляє прес-служба УДМС України у Волинській області.

Відділ РАЦС тепер інформуватиме про державну реєстрацію зміни імені громадян України, які проживають на території України, орган Державної міграційної служби. ДМС контролюватиме подачу документів для обміну паспорта у зв'язку зі зміною імені чи прізвище.

Такі зміни передбачені постановою Кабміну від 19 серпня 2015 р. № 621. Ті ж вимоги стосуються громадян України, які постійно проживають за кордоном.

У разі зміни прізвища або імені особа може подати документи для обміну паспорта для виїзду за кордон в день подання документів для обміну відповідно паспорта громадянина України. Якщо особа цього не зробила, ДМС чи його територіальний орган або підрозділ, який отримав документи для обміну паспорта громадянина України, визнає паспорт для виїзду за кордон недійсним, про що протягом однієї доби інформує Адміністрацію Держприкордонслужби та Українське бюро Інтерполу.

У разі неподання особою протягом місяця з дати зміни інформації, внесеної до паспорта громадянина України, документів для його обміну за наявності у ДМС відомостей з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію шлюбу або розірвання шлюбу (під час якого змінено прізвище), зміни імені паспорт для виїзду за кордон, який підлягав обміну у зв’язку із зміною прізвища або імені, визнається недійсним.

Зауважимо, в редакції постанови №621 визначено, що паспорт для виїзду за кордон вважається недійсним та знищується в разі, коли він підлягає обміну у зв’язку із зміною прізвища, імені.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Державна міграційна служба контролюватиме обмін паспортів у разі зміни прізвища чи імені
27 серпень, 2015, 18:02