Безвізовий режим Україна може отримати наступного року

Безвізовий режим Україна може отримати наступного року
Скасування віз для українців до країн Євросоюзу за оптимістичними прогнозами станеться у другій половині наступного року.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомила керівник громадської ініціативи «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко, – повідомляє УНН.

«Фактично ми знаходимося на фінішній прямій до скасування віз. Гадаю, що це станеться за оптимістичними прогнозами наступного року, можливо з другої половини. Хто сьогодні повинен взяти контроль над цим процесом – це не лише уряд і АП, але й парламент, який все ще мусить внести певні зміни до Трудового кодексу, щодо протидії дискримінації», – сказала вона.

Також, за її словами, для отримання безвізового режиму з країнами ЄС потрібно запровадити з наступного року внутрішній паспорт, так звану пластикову ID-картку з біометричним носієм та продемонструвати конкретний прогрес у боротьбі з корупцією.

Напередодні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер сказав, що до кінця року Єврокомісія почне Лібералізацію візового режиму з Україною. До того ж ще раніше він хвалив Україну за те, що вона досягла відчутного прогресу в сфері візової лібералізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прямо фата моргана...
Відповісти
Ото заживем! :)) головну проблему України вирішено
Відповісти