Волинським школярам до навчального року оновили меблі

Волинським школярам до навчального року оновили меблі
Учні 33 шкіл п’яти районів області вже з 1 вересня навчатимуться за зручними європейськими партами.

Такий подарунок – заміну меблів в одному з класів - вони отримали від волинського благодійного фонду «Європейський вектор» та його партнерів із Німеччини - Конвойної групи Вальдек-Франкенберг.

Вже 5 років поспіль, у рамках такої співпраці, яку свого часу започаткував меценат фонду нардеп Сергій Мартиняк, навчальні заклади Волині, а з 2012 року округу, отримують якісні закордонні шкільні меблі.

Загалом за цей час вдалося оновити парти та стільці в більш ніж сотні шкіл у п’яти районах (Горохівський, Луцький, Рожищенський, Турійський, Локачинський), розповіла керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич. А це половина навчальних закладів на окрузі. До того ж у деяких школах укомплектували й по два класи, додала вона.

Тим часом цьогоріч за новими партами навчатимуться і 16 першачків Копачівської школи, що у Рожищенському районі. За словами директора Івана Косміна, з фондом співпрацюють давно. Завдяки цьому вже вдалося замінити 12 вікон та 4 дверей на енергоощадні (в рамках
проектів, які діють у фонді). І хоча меблі тут отримали вперше, втім сподівається, що не востаннє, адже вже звернувся до фонду з проханням ще допомогти партами та стільцями.

«Директором школи працюю вже 31 рік. А матеріально-технічну базу за державні гроші не оновлювали з 1991 року. На сьогодні фінансування маємо тільки на енергоносії та заробітну плату освітянам. Тому без допомоги меценатів не обійтися», - розповів директор школи.

«Коли Сергій Мартиняк став депутатом обласної ради, він визначив проблемні питання на своєму окрузі. Як виявилося, одними з пріоритетних для вирішення є забезпечення освітніх та медичних закладів меблями, адже вони через брак фінансування подекуди не оновлювалися з 90-х років. Тому й було акцентовано у співпраці з німецькими партнерами-благодійниками саме на допомозі меблями. І як зізнаються самі директори шкіл, навіть бувші у вжитку німецькі меблі все одно кращі за нові вітчизняні. Підтвердженням цьому є те, що керівники навчальних закладів звертаються ще за такою допомогою. Тому, по можливості, й надалі допомагатимемо. Така позиція Сергія Васильовича», - підсумувала Галина Ведрич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським школярам до навчального року оновили меблі
28 серпень, 2015, 08:25