У Луцькій книгарні «заговорили» книги. ФОТО. ВІДЕО

У Луцькій книгарні «заговорили» книги. ФОТО. ВІДЕО
У четвер, 27 серпня у книгарні Волинської обласної друкарні відбулося незвичайне мистецьке дійство - "Ніч у книгарні".

Приміщення книгарні ледь вмістило усіх охочих, адже на нічні літературно-музичні читання зібралося дуже багато поціновувачів літератури.

Ведучим вечора був лідер гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук, а автором такої ідеї - Людмила Штогрина, перший заступник голови правління Волинської обласної друкарні.

Як розповіла Людмила, таким оригінальним дійством організатори хотіли закликати: "Люди, читайте! Книги - це круто!". Особливо цей заклик стосується молоді, хоча, за словами Людмили, зараз молоді люди, як не дивно, читають все більше та купують книги інколи ледь не за останні гроші.

Поділитися улюбленою літературою з лучанами прийшов радіоведучий Сергій Ткачук. Він зачитав уривки із «Жлобології» Антіна Мухарського.

Радіоведуча Вікторія Жуковська вважає, що зараз, при всій різноманітності книжок та стилів, не читати – це не просто гріх, це сором. Також вона поділилась, що на роботі у неї ледь не в кожній шухляді лежать книги, які вона читає за будь-якої нагоди. Вікторія зачитала декілька віршів Юрія Іздрика із книги «Календар любові» та Марії Матіос «Армагеддон відбувся».


Фронтмен гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк розповів, що йому, як людині, яка дуже багато читає, надзвичайно приємно в будень побачити у книгарні таку велику кількість людей, і що лучани не вважають таку літературну «паті» занудством чи задротством. Він зачитав уривки із книг Стівена Кінга «Сяйво» та Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом», яку він взагалі вважає одним із наймудріших видань, які коли-небудь читав.

Головний редактор «Слова Волині» Наталка Шепель мовила, що читала багато текстів, проте є такі «смачні», якими хочеться поділитися саме зараз. І таким текстом вона вважає «Жінку осінню» Оксани Пахльовської.


Телеведучий Михайло Кузьмич прочитав для присутніх іронічну історію про «хор монгольських міліціонерів» із книги Сергія Жадана «Депеш мод», а також виніс на розсуд слухачів декілька власних віршів.

Також на вечорі актор театру «ГаРмИдЕр» Дмитро Безвербний "оживив" новелу Мирослава Дочинця "Цинандалі", а вокаліст гурту «ФлайzZzа» Олександр Іванов зачитав вірші Ліни Костенко.

Опісля свою поезію презентували молоді волинські автори. Музичною родзинкою нічних посиденьок у книгарні став акустичний виступ гурту «ФлайzZzа».

Також організатори – Волинська обласна друкарня та мистецьке обєднання «стендаЛь» – потішили глядачів розіграшем подарунків, знижками на книги та запашною кавою.

Як розповіла менеджер з навчання та розвитку Волинської обласної друкарні Анна Тріль, ідея такого вечору виникла давно, таким оригінальним способом організатори хочуть популяризувати українську літературу та україномовні видання, показати, що читати - це модно, і навіть не сподівалися на таку кількість відвідувачів. Тому будуть проводити подібні заходи і надалі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все було чудово, естетично, весело і по-справжньому в самому найкращому сенсі, загалом - круто! :)
Відповісти
Останні новини
У Луцькій книгарні «заговорили» книги. ФОТО. ВІДЕО
28 серпень, 2015, 15:07
ЗНО-2016 - під загрозою зриву
28 серпень, 2015, 14:39