Лікарню у Ківерцях відремонтують

Лікарню у Ківерцях відремонтують
Сесією Ківерцівської районної ради виділені кошти в сумі 450 тисяч гривень на ремонт, якого потребує Ківерцівська ЦРЛ. Проте цих грошей не вистачить, щоб вирішити всі проблеми лікарні. Нині ремонту потребує пологове відділення і залишається не завершеним приймально-діагностино-реанімаційний центр (ПРДЦ).

Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Головний лікар Ківерцівської центральної районної лікарні Михайло Слижук підкреслив, що нині питання медицини залишаються дуже серйозними і складними. «За останній час матеріальна база лікарні покращилася, проте є і низка серйозних проблем, які не можна залишити поза увагою», – розповів лікар. Він додав, що найперше завдання – створення приймального реанімаційного діагностичного центру.

Михайло Слижук зазначив, що це має велике значення, адже через Ківерці проходить багато доріг, зокрема, і міжнародного значення, є великий залізнодорожній вузол. Враховуючи це, в районну лікарню надходить багато пацієнтів після ДТП та з іншими травмами, яким треба надавати реанімаційну допомогу.

Ускладнює роботу медиків невдале розміщення апаратів, які використовують під час лікування. Вони перебувають на різних поверхах лікарні. Отож, адміністрація Ківерцівської ЦРЛ планує відкрити ПРДЦ, в якому передбачається сконцентрувати всю наявну апаратуру (УЗД, ЕФГС, ехоенцифалограф, наркозно-дихальну апаратуру, ургентну лабораторію). Це скоротить час, потрібний для того, щоб якнайшвидше надати допомогу постраждалому і тим самим, можливо, врятувати його життя. На реалізацію цього проекту вже залучено 400 тисяч благодійних коштів. Районна рада виділила 150 тисяч гривень. А для повноцінного закінчення робіт необхідно ще 450 тисяч гривень.

Великою проблемою Ківерцівської лікарні є і те, що пологове відділення, в якому за рік народжується понад 800 діток, потребує капітального ремонту, а також обладнання для особливого медичного обслуговування. Приблизно 30% відсотків малят в районі потребують додаткової медичної допомоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слижук такий керовнік херовий, що половину розкраде, а лікарі там нормальних нема, навіщо в вкладати гроші туди де калічать... Ківерцівські цигани якщо клянуть то так і кажуть : Щоб ти попопав в ківерцівську лікарню.
Відповісти
Останні новини
Лікарню у Ківерцях відремонтують
28 серпень, 2015, 10:35