Поблизу Ківерець буде нове сміттєзвалище

Поблизу Ківерець буде нове сміттєзвалище
Сміттєзвалище в селі Заброди постійно нагадує про себе місцевим жителям неприємним запахом та сміттям на городі, проте міська рада Ківерець готує вирішення цього питання.

27 серпня голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик ознайомився із ситуацією на сміттєзвалищі в селі, що на Ківерцівщині, - пише VIP.

Перш за все, варто зауважити, що сміттєзвалище в селі Заброди є несанкціонованим і таким, що вже давно вичерпало свої можливості. З кожним роком гори сміття перетворюють життя селян у постійну боротьбу зі смородом та сміттям, яке залітає до них на приватну територію.

Із метою вирішення проблемного питання, міська рада розробила проектну документацію на будівництво нового полігону твердих відходів. Проектна потужність – 77,2 кубічних метра, а загальна кошторисна вартість становить 1,326 мільйона гривень – за цінами 2014 року.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик наголосив, що потрібно оперативно вирішити питання зі сміттєзвалищем та навести порядок, щоб через кілька років не виникла аналогічна проблема.

«Зараз стоїть завдання до кінця цього року зробити таке сміттєзвалище, яке буде працювати приблизно п’ять років», – зауважив очільник області. Він додав, що такий варіант дозволить вирішити ті проблеми, з якими звертають жителі навколишніх сіл до місцевих владців.

Нині ведуть інтенсивну роботу над створенням нового місця для сміття. Частково вирили котлован, провели лінію електропередач, облаштували під’їзні шляхи, а також залили фундамент під інші споруди.

У 2015 році закладено двісті тисяч гривень із міського бюджету на продовження будівництва. Проте цих коштів аж ніяк не достатньо. Для повноцінного завершення робіт та здання об’єкта в експлуатацію потрібно ще 1,100 мільйона гривень додаткових коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О то Гунчику лише смітниками і займатись, то його :)))
Відповісти
це точно
Відповісти