Коли в Україні подешевшає бензин

Коли в Україні подешевшає бензин
Нафта дешевшає, а бензин – ні. З початку літа на світовому ринку чорне золото подешевшало на третину і продовжує знецінюватись. Тим часом на поодиноких українських заправках бензин втратив в середньому 50 копійок і лише кілька днів тому.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету та Міністерства економіки, аби ті проаналізували ціни на заправках, інформує канал 24.

У Мінекономіки вже почали перевірку, про результати поки не повідомляють, однак кажуть, ціни на пальне нафтотрейдери ще не встигли відкорегувати. Здешевлення слід чекати у вересні-жовтні.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів запевнила, що пальне подешевшає у вересні-жовтні, адже існує певний часовий проміжок, оскільки нафтопродукти завезені в Україну по старих цінах.

Тим часом експерти нагадують, що 80 % пального в Україні — імпортне. Купують його за валюту. Тому нафтотрейдери не квапляться переписувати цінники на АЗС ще й через курсові коливання.

У свою чергу експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев вважає, якщо трейдери відчують, що фінансовий ринок стабілізувався, якщо коливань гривні не буде, то економічний потенціал подальшого зниження цін становить від 30 до 40 копійок.

Водночас експерти прогнозують, нафта дешевшатиме й надалі. Тож, якщо гривня укріпиться, восени ціни на пальне стануть ще доступнішими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бензин, ціна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а шо, вже колись дешевшав?
Відповісти
Так, так. якщо дорожчає нафта - то не чекають, поки закінчаться запаси по старих цінах. А як дешевшає - то відразу запасів на півроку десь береться.
Відповісти
Доять нас сволочі.
Відповісти
Ціна на нафту впала на 30%,а ціна за пальне - на 1%.А коли іде здорощання,то ціну міняють на протязі 15 хвилин,а тут вересня-жовтня потрібно чекати виявляється
Відповісти
+тре відбити всьо шо згоріло
Відповісти
Останні новини
ЗНО-2016 - під загрозою зриву
28 серпень, 2015, 14:39
Коли в Україні подешевшає бензин
28 серпень, 2015, 14:02