Лучанам презентують молоду білоруську поезію

Лучанам презентують молоду білоруську поезію
Учасники літературної спілки “ALE” знову організовують поетичний вечір. Новий сезон вони вирішили розпочати новими іменами.

Цього разу лучан запрошують на творчий вечір білоруського поета Віталія Рижкова. Захід відбудеться у конференц-залі готелю «Україна» (вул. Словацького, 2) у неділю, 6 вересня о 19:00, - інформують організатори.

Під час зустрічі буде презентовано збірку Віталія «Дзверы, замкнёныя на ключы», яка вийшла у тернопільському видавництві «Крок». Співорганізаторами заходу виступила рівненська МГО «Література.RV».

Віталій Рижков — молодий білоруський поет, перекладач. Лауреат премії журналу «Дзеяслоў» «Залатыапостраф» (2008), фіналіст конкурсів Білоруського ПЕН-центру до століття газети «Наша Ніва»(2006), конкурсу імені К. Шермана (2009), переможець слему фестивалю «Березневі Коти-4» (м.Ужгород, Україна), лауреат премії «Дебют» імені М. Богдановича за книгу поезії «Дзверы, замкнёныя на ключы». Вірші друкувалися в журналах «Маладосць», «Дзеяслоў», тижневиках«Наша Ніва», «Новы час» та ін. Учасник літературних фестивалів «Порядок слов» (Мінськ, 2006-2010), «Київські Лаври» (Київ, 2008) та інших літературних заходів у Білорусі, Україні, Росії.

Перекладає з англійської та української мов. Зокрема, переклав білоруською твори Сергія Жадана.

Організатори переконані, що і тим, хто ніколи не чув білоруську поезію, і тим, хто уже знає, наскільки вона гарна, не слід сидіти у цей вечір вдома.

«В обох випадках вам слід познайомитись із Віталієм Рижковим... Тому що він читає свої вірші так, що просто подих перехоплює», — запевняють вони.

Ціна квитка до 5 вересня включно становитиме 20 грн, у день заходу — 30 грн.

Контакти: Вікторія Бруцька – (050) 678 94 68, Аліна Ольхович – (063) 484 71 75

http://vk.com/ale_lutsk
https://www.facebook.com/alelutsk

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам презентують молоду білоруську поезію
28 серпень, 2015, 15:44