Громадська рада проти призначення кандидатури Кватирка у Волинському лісгоспі

Громадська рада проти призначення кандидатури Кватирка у Волинському лісгоспі
Члени Громадської ради при Волинській ОДА підготують лист-звернення міністру аграрної політики щодо кандидатури виконуючого обов'язки начальника Волинського лісгоспу.

У п'ятницю, 28 серпня, в малій залі Волинської обласної адміністрації відбулось розширене засідання президії Громадської ради. На засіданні розглядали питання кадрової політики в лісовому господарстві області.

Зокрема розглянули нещодавнє призначення тимчасово виконуючим обов’язки начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Робоча група при Громадській раді знайшла факти зловживання посадовими обов'язками Олександра Кватирка. Відповідні документи передали в МВС для здійснення перевірки, щоправда представники робочої групи наголосили на тому, що коли передали ці документи в МВС вони зникли.

Натомість запропонували написати лист-звернення до міністра з аграрної політики щодо незгоди про призначення на посаду виконуючого обов’язків начальника Олександра Кватирка.

Також обговорили пропозицію щодо конкурсів на заміщення посади, який повинен бути прозорим, а кандидатури обговорені з громадськістю на місцях.

В свою чергу, голова правління ГС «Асоціація деревообробників Волині» Іван Литвинюк запропонував, що варто укласти чіткий документ, за яким вибирати голову держлісгоспу, а для цього зробити конкурсні комісії в районах та області.

Проте на думку керівника інтернет-видання ВолиньPost, громадського діяча Володимира Пащенка варто зібратись повторно, але вже в ширшому, демократичному середовищі, щоб визначити, хто готовий взяти на себе відповідальність керувати волинським лісгоспом і хто підтримає ці кандидатури.

Натомість вирішили звернутись в Кабінет Міністрів щодо кандидатури Олександра Кватирка та обговорили необхідність створення робочої групи, в яку входитимуть представники різних громадських організацій, які контролюватимуть прозорість діяльності лісової галузі, в тому числі і її кадрової політики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Громадська рада проти призначення кандидатури Кватирка у Волинському лісгоспі
28 серпень, 2015, 17:36