У Чугуєві на фестивалі варили паленку і дегустували вино

У Чугуєві на фестивалі варили паленку і дегустували вино
Два десятки фермерських виноградарських господарств запропонували продегустувати свою продукцію - виноград, вино і соки - гостям фестивалю "Слобожанське гроно", який відбувся у Чугуєві Харківської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На центральній площі міста зібралося кілька тисяч гостей фестивалю з Харківської та сусідніх областей. На відкритих прилавках представлено всі сорти винограду, які ростуть в Україні, у тому числі, елітні. Виноградарі розповідають про історію рідного краю, де ще у стародавні часи вирощували виноград для постачань до столиці: "Не гірше за кримський!". Поруч глядачі визначають - після дегустації, звичайно, - найсмачніший виноград, найбільше гроно і найапетитніше домашнє вино. А тут винарі демонструють способи приготування знаменитої серед козаків Слобожанщини паленки: суміш вина, коньяку і розплавленого на вогні цукру. Рецепти паленки миттєво розходяться серед гостей і учасників фестивалю - представників місцевих культурних товариств : вірменського, грузинського, азербайджанського. Поруч на майданчику відтворено грузинське свято збору винограду - з музикою, танцями і майстер-класом отримання соку з винограду, у тому числі, за допомогою босих ніг.

На фестивалі представили свою продукцію місцеві пекарі, сировари, бджолярі.
Як вирішено, Чугуївський фестиваль "Слобожанське гроно", який проводиться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, віднині стане традиційним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.