До нового спецпідрозділу поліції КОРД наберуть 5 тисяч осіб

До нового спецпідрозділу поліції КОРД наберуть 5 тисяч осіб
У жовтні розпочнеться відбір і підготовка перших двох профільних груп поліції спеціального призначення КОРД.

Пише ЗІК.

Про це в блозі повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він зазначив, що за місяць до того – у вересні – стартує перший етап підготовки тренерів КОРДу за участю українських та іноземних (США, Канада) фахівців.

Спецназ створять за зразком американського SWAT. При наборі до Корпусу будуть вітатися люди з досвідом служби в різних спецназах, учасники та ветерани АТО – але рівень вимог буде достатньо високий, наголосив Аваков.

Загалом в Україні нових спецназівців буде близько 5 тисяч, їхня базова зарплата становитиме 10-15 тисяч гривень.

Аваков також додав, що з 1 жовтня у Києві, Львові, Одесі розпочнеться конкурс на посади дільничних поліцейських. Тут не буде таких жорстких вікових обмежень, які були при наборі в патруль, але потрібно більше професійних поліцейських навичок. До кінця року планується атестувати перші 600 осіб, а загалом по країні їх має бути близько дев’яти тисяч.

Довідка: SWAT – підрозділи в американських правоохоронних органах, які використовують легке озброєння армійського типу та спеціальні тактики в операціях з високим ризиком, в яких потрібні здібності та навички, що виходять за рамки можливостей звичайних поліцейських.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Військо, поліція, спецпідрозділи...йде мілітарізація держави, а людям ні зарплат ні пенсій?! Оточують себе силовиками, щоб у разі чог було ким людей ганяти! Ну от і влада, такої хотіли? Просто немає слів до чого довели Україну! Щоб лікарям, вчителям...той мізер підняти, так вони он що творять...
Відповісти
а нафіга ви скажіть стільки тої поліції і спец. підрозділів? ви б війну краще завершили, ато кожне падло кормиться лише з тієї війни і нічого не роблять для того , щоб та війна скінчилася. тільки хлопці гинуть щодня!
Відповісти