На Волині на 20 молодіжних працівників стало більше. ФОТО

На Волині на 20 молодіжних працівників стало більше. ФОТО
26-28 серпня держслужбовці та громадські лідери Волинської області пройшли триденний базовий тренінг за навчальною програмою «Молодіжний працівник».

Тренерами стали представниці Державного інституту сімейної та молодіжної політики та випускники тренінгу для тренерів в рамках програми.

У перший день із вітальним словом виступила начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації - Людмила Плахотна. Вона зазначила, що раніше робота представників державного апарату та громадських організацій носила розрізнений характер, зараз – набуває єдності. Це все відбувається, в тому числі, і завдяки таким навчанням, спілкуванню держслужбовців та громадських діячів у неформальній обстановці.

Лариса Москаленко, керівник Центру соціальних інноваційних технологій Державного інституту сімейної та молодіжної політики розповіла про саму навчальну програму. Зокрема, ініційована вона була трьома організаціями: Міністерством молоді та спорту України, Програмою розвитку ООН в Україні та Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Навчальна програма передбачає чотири рівні:

1) базовий тренінг,

2) спеціалізований тренінг,

3) тренінг для тренерів (подальше проведення занять для інших учасників програми є обов’язковою умовою для випускників цього рівня),

4) програма обміну (20 % найактивніших випускників першого рівня поїдуть за отриманням досвіду в одну з європейських країн).

Нещодавно партнерами-організаторами програми було вирішено ускладнити процес сертифікації випускників, тепер, після проходження базового тренінгу необхідно пройти тестування на спеціалізованій онлайн-платформі програми.

Проте не тільки це стало відмінною рисою тренінгу у Луцьку. Лариса Москаленко зазначила, що вперше ініціатива щодо проходження навчання за програмою «Молодіжний працівник» була від регіональної громади, а не від організаторів проекту.

Тренерами була проведена ґрунтовна робота з пояснення, деталізації та структурування існуючих в учасників знань щодо базових термінологічних понять в галузі молодіжної політики. В якості певного розвантаження була проведена презентація роботи Молодіжного центру. Всіх, особливо представників з районів Волинської області, надзвичайно зацікавив такий формат роботи з молоддю. Після насиченого інформацією дня учасників тренінгу чекала цікава екскурсія до креативного центру «Озерний вітер».

День другий. Від теорії перейшли до практики. Всім зрозуміло, що для реалізації більшості проектів, зокрема в галузі молодіжної політики, вкрай необхідні матеріальні ресурси. Коштів в бюджеті на ці потреби закладається вкрай мало, тому необхідно шукати шляхи вирішення проблеми…

Учасникам тренінгу запропонували вихід – соціальне замовлення та проектний менеджмент. Цілий день держслужбовці та молодіжні лідери розбиралися з можливостями використання соціального замовлення, а також практикувалися у написанні проектних заявок, проводили аналіз сильних та слабких сторін власних проектів.

І в цей день учасників чекала екскурсія в Центр надання адміністративних послуг Луцька, який за два роки існування визнано найкращим в Україні.

День третій, заключний. Розібрали поняття «Компетенції», навчилися аналізувати власну компетенцію, зокрема шляхом використання такого інструменту як «Європейське портфоліо». Для того щоб постійно підвищувати якість та продуктивність своєї роботи учасники тренінгу освоїли використання техніки feedback (зворотнього зв’язку). Надзвичайно корисними виявилися вправи по командо утворенню.

Важливо відзначити, що в перший день держслужбовці та громадські лідери поводилися як опозиціонери, на другий день рівень напруги значно зменшився, характеристикою третього дня стали дружелюбність, відкритість один одному та спільні ідеї щодо покращення роботи з молоддю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відправити в ато, окопи рити
Відповісти
Шо це за стіляжка на останньому фото?) на Хелоуін уже підготувалась?)) то туХлі, босоніжки чи чобОти? А кольорова гамма?
Відповісти