На Волині відкрили меморіальну дошку Павлу Редьковичу

На Волині відкрили меморіальну дошку Павлу Редьковичу
В селі Майдан Ковельського району відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Павла Редьковича, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Про це повідомляє прес-служба Ковельської райдержадміністрації, - пише ВОДТРК.

На заході були присутні рідні загиблого воїна та його друзі, жителі територіальної громади, учасники антитерористичної операції, керівництво районної влади та громадськість Ковельщини.

Право відкрити меморіальну дошку було надано голові райдержадміністрації Віктору Козаку та голові районної ради Ігорю Верчуку, координатору громадської організації «Майдан гідності» Катерині Кухаренко.

«В історії с. Майдан 31 серпня вписано чорним рядком. Цього дня, рік тому, в ході запеклих боїв за Луганський аеропорт, до останнього виконавши свій обов'язок, наш Павло віддав найцінніше – своє життя. Він був відвертим юнаком, турботливим сином, братом, надійним, вірним другом, справжнім патріотом України. Павло зробив свій свідомий вибір і ми повинні завжди його пам'ятати, опікуватись його родиною і проблемами, які у них виникають, адже він віддав життя за усіх мешканців нашого району, нашої держави.

Ми також повинні максимально підтримувати хлопців, які повернулися із зони АТО, які перебувають на Сході і кожен день ризикують своїм життям за збереження незалежності та цілісності нашої України. З Майданської сільської ради це – Андрій Гринь, Сергій Остапчук, Іван Барбарук, Богдан Бурко, Леонід Гоголюк», – зазначив Віктор Козак.

Голова райдержадміністрації вклонився матері Павла Ользі Григорівні, подякував за виховання сина — справжнього патріота та захисника Вітчизни і вручив державну нагороду орден “За мужність” ІІІ ступеня, яким Павло Редькович був нагороджений за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітеті та територіальній цілісності Україні, вірній військовій присязі (посмертно). Також матері Павла була вручена Подяка голови облдержадміністрації.

Настоятель Свято-Покровської церкви УПЦ, отець Ігор відслужив заупокійну панахиду та освятив меморіальну дошку. Разом з ним молилися рідні, близькі, однокласники та бойові побратими.

На честь героя учні школи читали вірші, а пізніше вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. Присутні поклали квіти та запалені лампадки до меморіальної дошки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь продовжує горіти
31 серпень, 2015, 16:20
На Волині відкрили меморіальну дошку Павлу Редьковичу
31 серпень, 2015, 15:55