Волинь продовжує горіти

Волинь продовжує горіти
В період з 25 по 30 серпня 2015 року підрозділами пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС області здійснено 209 виїздів за сигналом «тривога». Зокрема, 57 на гасіння пожеж (5 пожеж торфу, 3 спалювання стерні, 17 суха трава, 1 пожежа сміттєзвалища, 4 лісові пожежі) та 7 разів на проведення аварійно-рятувальних робіт.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

Незважаючи на застороги рятувальників, громадяни подовжують свідомо ігнорувати правила пожежної безпеки і самі спричиняють великі пожежі в екосистемах.

Так, протягом 28-31 серпня зареєстровано 7 пожеж сухої трави, що загрожували перекинутись на житлові будинки, лісові масиви чи торф’яники. Ці випадки були зафіксовані в селах Осереби та Літин Турійського району ( по 1,2 га), двічі в с. Боратин Луцького району та в м. Любомлі, а також у с. Мельниця Ковельського району і поблизу урочища «Селікатне» Камінь-Каширського району. У всіх випадках загорань до приборкання вогню залучались підрозділи державної пожежної охорони.

Також протягом вихідних зареєстровано два загорання торф’яників на площах близько 0,3 га: в урочищі «Водоканал» біля с. Островок Володимир-Волинського району та в урочищі «Коршляк» Турійського району. Гасіння пожеж в цих екосистемах здійснювалось рятувальниками підрозділів служби «101» з райцентрів, залучалась пристосована техніка, допомагало місцеве населення.

Продовжується гасіння пожежі на торфовищі між селами Видерта та Ворокомле Камінь-Каширського району. Тут розгорнуто зведений загін, працюють 31 рятувальник з обласного управління, 3 працівники обласного управління водного господарства, залучена техніка з ДПРЧ-4 м.Ковеля, частини спеціальної пожежної техніки м.Луцька, ДПРЧ-8 м.Камінь-Каширський - всього 6 одиниць спеціальної та основної пожежної техніки, 4 мотопомпи. Допомагає місцеве населення. Площа пожежі складає більше 35 га, гасіння триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежі, МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.