Чоловік, який у Києві кинув гранату в правоохоронців, зізнався у скоєному

Чоловік, який у Києві кинув гранату в правоохоронців, зізнався у скоєному
Чоловік, який кинув гранату у бік правоохоронців під Верховною Радою, був бійцем батальйону "Січ".

Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає ТСН.

Під час затримання у зловмисника – Ігоря Гуменюка – виявили чеку і ще одну гранату. Він зізнався правоохоронцям у скоєному.

"Затриманий Гуменюк Ігор Володимирович, використовував гранату типу РГО, військові скажуть, що це за граната. Одна граната була при ньому під час затримання, іншу він кинув, зізнався в цьому. Чека від гранати була у нього", - заявив Аваков.

Сам зловмисник назвався "свободівцем" і бійцем батальйону "Січ". За словами затриманого, він перебуває у відпустці з 3 серпня по 3 вересня.

Міністр додав, що під час сутичок зловмисники використовували гранати, вибухові пакети та шашки.

Нагадаємо, на 31 серпня голова Верховної Ради призначив позачергове засідання. На порядку денному одне питання – ухвалення проекту змін до Конституції, які передбачають децентралізацію та можливий особливий порядок самоврядування на окремих територіях.

У день голосування після блокування трибуни засідання відкрилося і проект змін до основного закону ухвалили – 265 нардепів проголосували за проект. Весь час засідання під стінами Верховної Ради тривали численні мітинги з перекриттям вулиці Грушевського.

Після того, як депутати проголосували "за", натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранати.

За останніми даними, внаслідок сутичок поранені 122 силовика, один з нацгвардійців загинув у лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВРУ, сутички
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже немає, а "мирні" протестуючі є і забавляються на мендауні. Звичка...
Відповісти
За 1,5 роки у що перетворили Україну - задоволені? Стрибайте далі... Скільки скалічених сімей, втрат, розбрату між людьми... і все задля того, щоб хтось міцно "крісла" у Києві обіймав? І це варте цього? І це цивілізація у майже центрі Європи? Нелюди!!!
Відповісти
Хлопці з СБУ цього "патріота" гарно допросять і з'сується, що він насправді "найманець Кремля, агент Путіна (Путін йому особисто ці дві гранати у Кремлі передав). " І взагалі, вся ця ганьба під ВР - виконання замовлення, провокація Кремля. Правда правда, "свідомі патріоти" хай не сумніваються. От тільки хто пояснить матері убитого строковика-нацгвардійця, за що її син загинув під ВР?
Відповісти
А ще придумають що "Свобода" біла і пухнаста, а це провокатор який до них не належить.В нормальній країні такі "громадські організації" заборонили б, тому ,що гинуть люди.А може в них кожен свободівець напічканий гранатами.Я проти такий організацій!Люди гинуть, а держава і захистити не спроможна і навіть пролікувати невсилі.Кому таке потрібно?Вони мітингують не за народ, а за свої інтереси.
Відповісти