За виборами 25 жовтня в Україні спостерігатиме делегація ПАРЄ

За виборами 25 жовтня в Україні спостерігатиме делегація ПАРЄ
За місцевими виборами в Україні, які заплановані на 25 жовтня, спостерігатиме об'єднана делегація Парламентської асамблеї та Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Таке рішення було ухвалено в понеділок, 31 серпня, на засіданні Бюро ПАРЄ у Парижі, повідомиляє Укрінформ із посиланням на голову української делегації Володимира Ар'єва.

«Бюро ПАРЄ вирішило об'єднати зусилля зі спостереження за місцевими виборами в Україні з Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи. Буде об'єднана делегація, яка спостерігатиме за підготовкою та ходом виборів в Україні, головою якої буде президент Конгресу», - зазначив народний депутат.

За його словами, зазвичай ПАРЄ не спостерігає за місцевими виборами, але через важливість ситуації в Україні та особисте запрошення від голови ВР Володимира Гройсмана взяти участь у спостереженні за виборами Бюро ухвалило відповідне рішення.

Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47 держав-членів Ради Європи. Голова Конгресу обирається терміном на два роки по черзі з представників кожної з палат. У жовтні 2014 року головою Конгресу був обраний представник Франції Жан-Клод Фрекон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За виборами 25 жовтня в Україні спостерігатиме делегація ПАРЄ
01 вересень, 2015, 00:32