Чого чекати від цін на продукти восени. ІНФОГРАФІКА

Чого чекати від цін на продукти восени. ІНФОГРАФІКА
Восени цінники по країні зміняться. Якщо вже в цьому місяці ціни на овочі, соняшникова олія і борошно знизяться на 5-15%, то м'ясо і молочні продукти подорожчають майже на 20%, прогнозують експерти.

Стабільною залишиться вартість круп, яблук і привізних фруктів (за умови стабільної гривні), пише Сегодня.

У листопаді до мінімуму (нижче 10 грн, або на 1,5-2 грн / кг) подешевшає цукор.

ОВОЧІ-ФРУКТИ. "Традиційно подешевшають овочі борщового набору, особливо помідори, сезон яких у розпалі", - говорить фахівець Українського клубу аграрного бізнесу Тарас Гагалюк.

Експерт обіцяє незмінність осінніх цін як на українські яблука (через гарний врожаю), так і на імпортні банани і апельсини, бо при стабільному доларі торговельні мережі припинили закладати в ціну ризики, пов'язані з курсом.

Але постійність цін не означає, що вони будуть низькими, вважає гендиректор компанії Pro-Consulting Олександр Соколов. За його словами, головна причина - скорочення обсягу пропозиції через подорожчання ресурсів для догляду за плантаціями.

"Цей рік стане одним з найгірших для виробників фруктів і овочів за останній час передбачуване виробництво плодів і ягід у всіх господарствах становитиме близько 2 млн т. (Зазвичай до 3 млн. - Авт.)", - каже Соколов.

А ось голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков не виключає, що яблука подешевшають на пару гривень за кіло (до 12-13 грн) у вересні-жовтні, поки не вичерпається їх пропозиція від українських садівників.

М'ЯСО І МОЛОКО. "Ціни на молоко та молокопродукти підуть вгору, бо надої восени знижуються. Також підвищать ціни постачальники, щоб не залишитися в збитку. Яйця теж традиційно подорожчають, так як кури влітку несуться краще, а споживання, навпаки, збільшується восени", - прогнозує Новіков.

З ним згоден і аналітик інформкомпанії "ПроАгро" Ярослав Левицький: "М'ясо, яйця, ковбаса, молочка дорожчатимуть (кури - на 7-8%, м'ясо - на 15-18%, сир - до 10%), через зниження пропозиції на внутрішньому ринку через скорочення поголів'я худоби і зростання експорту (курятина, яйця) ".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Покращення вже сьогодні!!!
Відповісти
Останні новини
Чого чекати від цін на продукти восени. ІНФОГРАФІКА
01 вересень, 2015, 11:24