Які нововведення чекають на українських школярів

Які нововведення чекають на українських школярів
Три мільйони вісімсот тисяч. Саме стільки українських школярів сьогодні сядуть за парти і на них уже чекають певні зміни в навчальному процесі.

Йдеться в сюжеті програми "Сніданок з 1+1".

Цього року в українських школах побільшає англійської мови. 3 години на тиждень замість 2 будуть вчити англійську всі діти з 6 до 9 класу. Школярам 10-11 класів цей предмет збільшили усього на півгодини, до 3,5, адже наприкінці навчального року всім випускникам доведеться складати обов'язкові тести з англійської.

Предмета "Всесвітня література" в розкладі більше не буде, зате з'явиться "Зарубіжна". Змінили і сам перелік творів – наприклад, "Маленького принца" Антуана де Сента-Екзюпері діти читатимуть не в 6 класі, а у 8. Вчителі переконані, так школярі краще зрозуміють усю філософію зовсім недитячої казки.

А ось із програми української літератури деякі твори взагалі прибрали. Серед іншого, діти не будуть вивчати знаменитих Каменярів Франка та його ж поему "Мойсей".

Подбали у Міносвіти і про першачків - відтепер вони більше годин читатимуть "Букварик". Щоб уроки з математики не лякали малечу, деякі поняття у програмі спростили: так, замість слова "множина", з'явилася фраза "група предметів", а ось деякі складні теми з української мови перекинули із першого аж у 5 клас.

Чекають на школярів і сюрпризи під час вивчення "права". Більше уваги на уроках викладачі будуть приділяти підприємництву, юридичній та адміністративній відповідальності, а ще децентралізації.

А з програми історії зникне поняття "Київська Русь". В усіх текстах цей термін замінять на "Русь-Україна".

Крім того, в новому навчальному році дітям будуть більше розповідати про екологію, толерантність, безпеку в Інтернеті та патріотизм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чим би дитя не тішилось,,,,,,
Відповісти
Таке враження,що тим придуркам в міносвіті нема чим зайнятись. Дітей вчать по новій програмі,а книжок нема і невідомо скільки чекати,може місяць,а може і до нового року не буде. Сьогодні вчителька об'явила,що відміняють "н",а якщо дитина не іде до школи,то потрібно дзвонити і попереджати чи дитина неіде "по причині", чи "без причини", чи "по хворобі". Хай би те міносвіти та проїхалось по селах і проінспектувало вчителів-іноземників,перш ніж вводити іноземну в обов'язкові іспити.
Відповісти
Не все правда. Син в 7 класі, роздали розклад-англійська двічі на тиждень.
Відповісти
Ідіоти!!!!! Викинули з історії Київську Русь!!!!! Ну не було у 10 - 11 столітиях країни з назвою Русь- Україна, ну не було!!! Нашим дітям проводять лоботомію, інакше не скажеш!!!!
Відповісти
Останні новини
Які нововведення чекають на українських школярів
01 вересень, 2015, 12:23
Вибухівки у Раді не знайшли
01 вересень, 2015, 12:15