У стінах замку Любарта відбулася посвята у студенти першокурсників. ФОТО

У стінах замку Любарта відбулася посвята у студенти першокурсників. ФОТО
У Луцькому замку відбулася посвята у студенти першокурсників Луцького педагогічного коледжу.

У ній взяли участь міський голова Микола Романюк, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, заступник начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Людмила Плахотна, голова обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський, ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко. Інформує відділ інформаційної роботи міської ради

Цього року дружна студентська родина педколеджу поповнилася на 495 осіб. Їх зустрічали хлібом-сіллю на вишиваних рушниках на щастя і добру долю. Ще півтори тисячі майбутніх педагогів з різних куточків Волині знову прилинули у свою альма-матер, щоб здобути освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра чи молодшого спеціаліста.

На жаль, сьогоднішнє свято було з сумними нотками, адже на нашій миролюбивій Українській землі триває війна, тож присутні вшанували хвилиною мовчання волинян, які загинули на Майдані під час Революції Гідності та в антитерористичній операції.

Директор педагогічного коледжу, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України Петро Бойчук у вітальному слові акцентував, що це свято найурочистіше для першокурсників. Вітаючи молоде поповнення, зазначив, що вони зробили правильний вибір, адже Луцький педагогічний коледж має славні традиції, належну матеріальну базу, хороший творчий та науковий потенціал.

З новою важливою сторінкою життя привітав студентів-першокурсників міський голова Микола Романюк. Він зауважив, що першокурсники обрали найгуманнішу професію і найкращий коледж в Україні. За це Микола Романюк висловив найщиріші слова вдячності директору Петру Бойчуку, педагогічному колективу за плідну багаторічну співпрацю.

Звертаючись до першокурсників, сказав, що саме їм належить продовжити славні традиції коледжу. А робота для молодих педагогів буде, адже народжуваність у місті збільшується. Зокрема, минулого року було 2640 першокласників, а цього року їх - 3100. Міський голова побажав, щоб навчання в педколеджі було цікавим, незабутнім та дало хороший старт для подальшого життя, здійснення мрій, щастя та мирного неба.

З напутніми словами до першокурсників звернулися інші гості, а капелан Луцького педагогічного коледжу отець Віктор благословив їх на успіхи у новому навчальному році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У стінах замку Любарта відбулася посвята у студенти першокурсників. ФОТО
01 вересень, 2015, 14:56