На Волині відбувся фестиваль екстремального туризму на воді. ФОТО

На Волині відбувся фестиваль екстремального туризму на воді. ФОТО
В Любешівському районі відбувся фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата».

Дійство, що відбувається на Любешівщині третій рік поспіль, пройшло 8 липня на території Національного природного парку "Прип'ять-Cтохід». Цьогоріч проведення фестивалю підтримав благодійний фонд «Волинська родина», засновником якого є меценат і бізнесмен Ігор Єремеєв.

8 липня в змаганнях з подолання водного маршруту взяли участь команди байдарочних екіпажів, які представляли туристичні та спортивні об'єднання з різних регіонів України.

Змагання на довгій дистанції розпочались біля села Сваловичі, а фінішували учасники вже на озері Люб'язь. 46 кілометрів маршруту пролягли заплавами та рукавами річок Припять і Стохід, пройти які – справа відверто нелегка та по силах лише досвідченим байдарочникам.

Відбулися того дня змагання на байдарках і дерев’яних човнах і на короткі дистанції.

Багато вболівальників та гостей свята чекали байдарочників на фініші.

Переможців привітав Ігор Єремеєв та вручив їм цінні призи – туристичне спорядження.

«Такі заходи вкрай потрібні Волині, бо працюють на імідж Любешівщини та всієї Волині, роблять їх цікавими та привабливими для туристів як зі всієї Украіни, так і з закордону, пропагують неповторну культуру, традиції та природну красу нашого краю! А в цікавому для туристів регіоні завжди є впевнені шанси на економічне зростання, на створення нових робочих місць для місцевих мешканців. Екологічний і зелений туризм – потужне джерело економічного і духовного життя всієї цивілізованої Європи, і я переконаний, що в цьому є серйозний потенціал і для Волині, який маємо розвивати», - впевнений Ігор Єремеєв.

На фініші регати, біля озера Люб'язь, організатори регати запланували ще багато цікавих заходів. Відбувся і пісенний фестиваль «Співає родина», і концерт аматорського мистецтва. Пройшли змагання з пляжного волейболу та футболу, конкурси та спортивні розваги для молоді.

Ближче до вечора організатори фестивалю влаштували для учасників змагань та вболівальників цікаве театралізоване свято «Ой, на Івана, на Купала». Свято закінчилося далеко за північ, і його фіналом стала молодіжна дискотека.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але ж Єремеєв лупашить. Тільки но дискотеки на день молоді - тут вже регата. Та головне, що разом з народом завжди.
Відповісти
А як Івахів, лупашить по своєму окрузі!!! Нате ВАм - рябе-голубе.
Відповісти
Хіба я вчила тебе ТЕНІСКУ на останій гудзик застьобувать?
Ніякого смаку.
Відповісти
Останні новини
На Волині відбувся фестиваль екстремального туризму на воді. ФОТО
10 липень, 2012, 17:31