Ковель забезпечать якісним і безперебійним водопостачанням. ФОТО

Ковель забезпечать якісним і безперебійним водопостачанням. ФОТО
«Ковельводоканал» активно готується до осінньо-зимового періоду.

Продовжується технічне переоснащення та ремонт об'єктів підприємства, триває комплекс робіт щодо заміни водопровідних мереж.

Усі ці заходи спрямовані для забезпечення якісного і безперебійного водопостачання мешканцям Ковеля, недопущення аварійних ситуацій, - інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Секретар міської ради Михайло Гетьман разом із начальником УВКГ «Ковельводоканал» Юрієм Рибачком проінспектували стан виконання робіт. Зокрема в рамках виконання організаційно-технічних заходів з підготовки Управління водопровідно-каналізаційного господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років виконано роботи із заміни дюкеру через річку Воронка, що в селі Воля-Ковельська. (Дюкер - трубопровід для транспортування води, що прокладений на перетині водної перешкоди).

Сталеві труби діаметром 400 мм, які експлуатувалися понад сорок років і знаходилися в аварійному стані, потребували негайної заміни. І хоч ці роботи підприємство планувало заздалегідь, суха спекотна погода посприяла їх виконанню, адже знизився рівень ґрунтових вод та у водоймі. Роботи, що тривали понад тиждень, уже завершено.

Працівниками «Ковельводоканалу» за кошти підприємства встановлено поліетиленовий трубопровід. За словами в.о. начальника технічного відділу УВКГ «Ковельводоканал» Тараса Матвійчука, це дасть змогу підвищити надійність водопостачання міста Ковеля, сіл Воля-Ковельська та Зелена.

Зважаючи на те, що середній вік водопровідних мереж становить більше 30 років і вони вже відпрацювали свій ресурс, підприємство буде й надалі продовжувати ремонтні роботи на найбільш проблемних ділянках. Крім того, планується повна заміна усіх водоводів від водозаборів до насосної станції на поліетиленові трубопроводи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковель забезпечать якісним і безперебійним водопостачанням. ФОТО
02 вересень, 2015, 10:07