Вимушеним переселенцям на Волині нададуть безоплатну правову допомогу

Вимушеним переселенцям на Волині нададуть безоплатну правову допомогу
В Україні впроваджується масштабний проект, покликаний сприяти правовому захисту громадян, які вимушені залишити окуповані та небезпечні території.

Програма впроваджується Датською Радою та Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в 20-ти областях держави, в тому числі й на Волині.

Партнер проекту у Волинській області – ГО «Асоціація місцевого розвитку «Велес», м. Луцьк та ВОГО «Центр правової допомоги», м. Ковель.

У рамках програми вимушених переселенців із окупованих територій та зони бойових дій інформують через ЗМІ про їхні законні права, засоби правового захисту і доступність юридичних послуг.

Кваліфіковані юристи надають всебічну безоплатну юридичну та консультаційну підтримку, адвокатську допомогу, в тому числі в національних й міжнародних судових інстанціях, із правових питань щодо статусу внутрішньо переміщених осіб, отримання соціальних гарантій та пільг, працевлаштування, переоформлення прав власності та документів, компенсацій за пошкоджене або втрачене внаслідок бойових дій майно тощо.

Для отримання безоплатної правової допомоги та іншої інформації щодо свого статусу вимушені переселенці, які перебувають на території Волинської області, можуть звертатися до:

- ГО «Асоціація місцевого розвитку «Велес» за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки 9, телефон: (0332) 72-71-98. Відповідальна особа – Вальчук Віктор Юрійович.

- ВОГО «Центр правової допомоги», м. Ковель, вул. Грушевського 14, телефон: (03352) 7-39-92, Матвійчук Олена Миколаївна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.