В Україні недостатньо газу на новий опалювальний сезон, - Яценюк

В Україні недостатньо газу на новий опалювальний сезон, - Яценюк
Україна за останні півтора місяці накопичила в підземних газових сховищах (ПСГ) 1,5 млрд куб. м, довівши запаси до 14,5 млрд куб. м, однак цього недостатньо для проходження опалювального сезону.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише Сегодня. ua.

"Ключовий критерій - 19 млрд повинно бути на початок опалювального сезону", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.

При цьому він зазначив, що уряд шукає додаткові фінансові ресурси для збільшення обсягів закачування природного газу в сховища.

Прем'єр також нагадав, що виповнився рік домовленостям зі Словаччиною про реверс газу, що став для України "ниткою енергетичного життя".

Яценюк подякував словацьких партнерам за співпрацю, що дозволило за рік прокачати по цьому маршруту близько 11 млрд куб. м газу. Глава уряду нагадав: з третього кварталу Україна імпортує газ тільки з Європи, практично повністю - через Словаччину.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці Яценюк заявив, що до настання опалювального сезону країні необхідно збільшити запаси газу мінімум до 15 млрд куб. м, проте краще - до 19 млрд куб. м.

"У нас завдання по газу: (. Куб м). Зараз у нас 14 млрд, потрібно - 15 мінімум До 19 ми повинні дійти", - сказав прем'єр на засіданні Кабінету міністрів 28 серпня.

Яценюк також заявив, що Україні необхідно підписати тристоронній протокол з РФ і ЄС щодо постачання російського газу на цю зиму, договір між "Нафтогазом" і "Газпромом", а також знайти додатково $ 1 млрд на закупівлі газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не будемо! Скачімо...
Відповісти
Друже, не вийде! Скактельна електростанцiя пiдтверлила свою нееффективнiсть.
Відповісти
Во, бабло пархатый разворовал!
Відповісти
який грамотний премєр умудряється купляти російський газ в поляків і словаків при цьому щей розказувати наївним українцям що це дешевше ніж купувати напряму водночас збільшує ціну на нього для населення в сім разів і цьго виявляється ще недостатнь бо мільярда бачите невистачає (Азаров мабуть ще свої гроші докладав щоб купляти дорогий російський і населенню ціну не піднімати)а наївний народ і далі вірить хитрому шахраю який не так давно кричав будучи в опозиції що нас дурять і продають нам вдвічі дорожче газ та память і мозок в переважної більшость ура патріотів курячі
Відповісти
Але 35 доллярiв знижка буде та в сiм раз пiдвищення цiни. Рiзниця пiде до кишенi (перепрошую, на банкiвський рахунок Кайманових островiв пана Яйцениха.
Відповісти
тролі, молодці, гарно працюєте, ідіть в касу)
все рівно Україні світ допоможе, а кацапії - вже ні))
Відповісти
вони скоріше будуть з Росіянами працювати . Ніж з такими тупими людьми, як ти
Відповісти
Останні новини
В Україні недостатньо газу на новий опалювальний сезон, - Яценюк
02 вересень, 2015, 19:00