У Луцьку підприємець постачав у дитячі садки м'ясо невідомого походження

У Луцьку підприємець постачав у дитячі садки м'ясо невідомого походження
В обласному центрі Волині до дитсадків потрапляло м'ясо без відповідних документів.

Зокрема, ФОП Олександр Понікарчик, який у 2014-му році виграв тендер із постачання м'яса у дитсадки Луцька, не зміг пояснити, де він взяв більше як 15 найменувань продукції.

З приводу порушень відкрито кримінальне провадження проти підприємця. Ситуація набрала розголосу у пресі.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк зібрав прес-конференцію. На заході були присутні представники СЕС, представники батьківської громади та представники тендерного комітету.

Він розповів про ситуацію зі своєї точки зору. На його думку, журналісти перекрутили факти і подали неправдиві відомості.

Олег Гребенюк висловив своє обурення з приводу публікацій і звернувся до журналістів: «Ми сьогодні прийшли у повному складі для того, щоб висловити своє обурення, свою незгоду з такою постановкою питання. І щоб звернутися до вас із закликом до об’єктивності, тому що ваша об’єктивність – це в першу чергу буде допомога нам».

«Ми за період 2015 року у дитячих садочках провели 170 змивів на вміст кишкової палички. Жодних з цих змивів не був позитивним, тобто кишкова паличка не виявлена. Крім того, ми взяли 34 продукти на бактеріальне забруднення… За період цього всього часу у нас немає ніяких спалахів. І нам заявляють, що діти їдять зіпсовані продукти», - розповіла завідувач відділення організації санітарно-гігієнічного контролю Луцького міськрайонного відділу обласного лабораторного центру державної санепідслужби України Ядвіга Попіль.

Тим часом депутат Луцькради Андрій Осіпов стверджує, що з матеріалів справи відомо – замість м'яса підприємець нібито завозив напівфабрикати.

Незважаючи на те, що ведеться слідство, управління освіти не припинило співпрацю з Олександром Понікарчиком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ганьба цьому начальнику луцької освіти і його босу ....! Годі дурити людей. Припиніть заробляти на дитячому здоров’ї. Розірвати угоди із цим підприємцем і купляти нормальне мясо у відповідальних і чесних бізнесменів. Депутати і журналісьи не мовчіть. Ситуація серйозна
Відповісти
Думаю не все так просто. Те що підприємець не підготував папірці на продукти аж ніяк не свідчить про те що вони були не якісні. Часто трапляється навпаки, документи є а продукти несвіжі або ж і небезпечні. Не захистив себе підприємець і начальник освіти папірцями...а взагалі мало хто чесно захоче возити якісний продукт з таким фінансуванням
Відповісти
Рідненькі мої, збережіть дітям здоров'я, закрийте цього гада на пару років...
Відповісти