Волинянка опинилася в реанімації, скуштувавши рибу із сільського магазину. ВІДЕО

Волинянка опинилася в реанімації, скуштувавши рибу із сільського магазину. ВІДЕО
Між життям і смертю вже тиждень 51-річна мешканка Волині. На лікарняне ліжко потрапила, коли скуштувала рибу із сільського магазину. Хоча жінка вчасно звернулася в клініку, допомогти їй там змогли не відразу.

Тетяна - у свідомості, добре чує, але дихати самостійно не може. У реанімаційному відділенні інфекційної лікарні вона - найскладніший пацієнт. У жінки діагностували ботулізм, йдеться у сюжеті ТРК Україна.

"Хвора поступила до нас з усіма проявами захворювання: порушення голосу та зору, не могла ковтати", - сказав Віктор Сулим, завідувач реанімаційним відділенням Волинської інфекційної лікарні.

Втім, в клініці виявилося, що лікувати пацієнтку нічим.

"В Україні вакцини, як такої, зараз немає, але є препарат іншої фірми, завезений з Польщі", - уточнила Галина Морочковська, заступник головного лікаря Волинської інфекційної лікарні.

Вартість однієї вакцини польського виробництва - майже 17 000 гривень. Скільки потрібно доз - лікарі не говорять. Поки кошти збирали односельці Тетяни. Згодом допомогла місцева влада.

Лікарі прогнозів не дають.

"Очікуємо, що буде лікуватися дуже довго. Дай Бог, щоб відновилося дихання. Стан хворої залишається загрозливим", - додав Віктор Сулим, завідувач реанімаційним відділенням Волинської інфекційної лікарні.

За цей рік в області хворіють ботулізмом вже вдруге. Лікарі попереджають: хвороба атакує центральну нервову систему і наслідки можуть бути непоправні. Тому у зв'язку з аномальною спекою, закликають не купувати продукти, які швидко псуються. Мова йде про рибу, ковбаси та сири.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
немає "сироватки"! Приходьте, кисле молоко відцідимо...
Відповісти
Дуркнь ти якого світ не бачив
Відповісти
Останні новини
Волинянка опинилася в реанімації, скуштувавши рибу із сільського магазину. ВІДЕО
02 вересень, 2015, 14:54