Децентралізація: функції здійснення держархбудконтролю передадуть на місця

Децентралізація: функції здійснення держархбудконтролю передадуть на місця
1 вересня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

Законом передбачається передача функцій та частини повноважень щодо здійснення держархбудконтролю від Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю України органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади, інформує Офіс реформ у Волинській області.

Також спрощено деякі дозвільні та погоджувальні процедури в будівництві.

Як відомо, 19 серпня 2015 Уряд затвердив низку нормативно-правових актів, розроблених Мінрегіоном із метою подальшої імплементації норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, презентуючи відповідний пакет проектів постанов КМУ, зазначав, що передача містобудівних повноважень місцевій владі здешевить вартість житла.

Як раніше заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Абрамовський, передача повноважень ДАБІ на місця підвищить контроль над забудовою із боку громад та відповідальність органів місцевого самоврядування за створені об’єкти архітектури.

Довідка

9 квітня цього року Верховна Рада України прийняла розроблений Мінрегіоном закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», який реформує систему державного архітектурно-будівельного контролю і передає відповідні функції та повноваження з загальнодержавного на місцевий рівень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Децентралізація: функції здійснення держархбудконтролю передадуть на місця
03 вересень, 2015, 08:22