Луцький театр у Мінську вітали вигуками «Слава Україні!»

Луцький театр у Мінську вітали вигуками «Слава Україні!»
Театр-студія «ГаРмИдЕр» Луцького районного будинку культури взяла участь у міжнародному фестивалі «Театральний куфар» у столиці Білорусі Мінську.

За всі 9 років існування фестивалю у ньому брало участь лише 4 театри з України, йдеться у повідомленні на сайті театру.

Поїздку на фестиваль лучанам допомогла організувати громадська організація «Фонд місцевого розвитку».

9-й «Куфар» був особливим, адже об’єднався зі Світовим Конгресом Міжнародної Асоціації студентських театрів. Таким чином, в одному місці в один час для обміну досвідом зібралися театрали із 35 країн.

«ГаРмИдЕр» виступив на фестивалі із речитативно-пластичним дійством «Містерія любові»

На сайті театру є відгук білоруської преси про виступ лучан:

«… І без слів історії були повністю зрозумілі навіть для глядача, який не розуміє української мови. Дія на сцені була приправлена не тільки танцями, але і народними українськими піснями. Акторам вдалося добитися найголовнішого — звичайна людина впізнавала себе в персонажах, яких бачила на сцені. Наприклад, вдень герої займаються повсякденними справами: хтось водить машину, хтось працює офіціантом, а вночі всі ці люди живуть в іншій реальності, вони бачать сни, в яких відчувають себе абсолютно щасливими. Але ж потрібно зовсім небагато зусиль, щоб змінити своє життя, аби сни стали дійсністю — ось що хотіли сказати нам брати-українці і, судячи з відгуків глядачів, їх послання почули». (http://freesmi.by)

Гран-прі фестивалю визачалося голосуванням глядачів, які за кожну виставу виставляли бали. Переможцем фестивалю визнали театр «PS09» із Латвії, який набрав 8,8 бала. «ГаРмИдЕр», набравши 8,2 бали, зайняв 5 місце

«Одразу після нашої «Містерії любові» відбувалася вечірка-представлення національних культур. Ми в українських строях та з пишним короваєм постали перед сотнями іноземців і раптом почули дружнє «Слава Україні!» Ще зроду, відповідаючи «Героям слава!» ми не відчували стільки трепету та відповідальності…». – пишуть на своєму сайті «гармидерівці».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький театр у Мінську вітали вигуками «Слава Україні!»
11 липень, 2012, 09:47