Як українцям зекономити при оплаті електроенергії

Як українцям зекономити при оплаті електроенергії
З 1 вересня українці більше сплачуватимуть за електроенергію. Наш уряд дотримується обіцянки щодо досягнення українських тарифів європейського рівня.

Для українців це означає, що варто почати з розумом використовувати електроенергію вже сьогодні, пише канал 24.

Ціна кіловата

У середньому оплата електроенергії зросте на 20%. Якщо раніше ви використовували приблизно 150-200 кіловат на місяць, то замість 95-128 гривень тепер платитимете 118-157.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила наступні тарифи на електроенергію:

Побутові поради


Найпростіші правила економії електроенергії:

– вимикати світло у кімнатах, де воно непотрібне;
– не забувати витирати пил з лампочок і плафонів, адже він може знизити яскравість лампи на 20%;
– якщо у вас темні стіни – варто задуматись про невеликий ремонт, адже світлі стіни і стеля здатні відтворювати до 80% світла, тоді як, наприклад, чорний колір повертає лише 9%.

Енергозберігаючі технології

Чи не найперше правило економії – використовувати енергозберігаючі лампи. Їхня вартість вища, ніж у звичайних, проте служать вони набагато довше – до 3 років. Такі лампи є оптимальним варіантом, адже вони майже не нагріваються, а, отже, енергія використовується лише для освітлення.

Нова сучасна електропроводка також здатна знизити витрати електроенергії, і до того ж, покращити рівень пожежної безпеки вашого помешкання.

Правильна експлуатація техніки

Значну частину використаної електроенергії забирають побутові прилади та техніка. Тому варто, по-перше, дотримуватися правил їх експлуатації: не ставити холодильник поруч із плитою, не залишати прилади увімкненими в мережу, адже вони продовжують споживати енергію, навіть коли здається, що ви їх вимкнули. Особливо це стосується зарядних пристроїв для різних потреб – залишений у мережі, такий прилад продовжує споживати до 95% електроенергії.

Крім того, експерти радять по можливості міняти стару техніку на прилади класу А+ і А++. Сучасна побутова техніка економить енергію до 50 відсотків.

Прилади для економії енергії

Науково-технічна думка пропонує спеціальні прилади, які здатні економити електроенергію. Сьогодні вибір таких приладів досить різноманітний: від статичного перетворювача, що максимально регулює й нормалізує потік енергії, розподіляючи її рівномірно, до системи "розумний дім", котра самостійно контролює використання електроенергії. Вартість цих технологій – від 250 гривень за перетворювач, до 1300 доларів за "розумний дім".

Варто згадати також про енергію сонця і сонячні батареї. Влітку вони можуть стати незамінними помічниками. Вартість сонячних батарей в Україні сягає від 250 доларів, а встановлення комбінованої сонячної системи "під ключ" – від 5 000 доларів.

Далі буде

НКРЕ інформує, що тарифи на електроенергію зростатимуть і надалі. Наступне подорожчання очікується з 1 березня 2016 року, ще одне – з 1 вересня 2016.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
заростаємо шерстю - повертаємося в печери....
Відповісти
Ну м'ясо, молоко, яйця я вже не купую. От відмовився від хліба. Порадьте на яких продуктах можна заощадити після цього підвищення.
Відповісти