Голова ОБСЄ закликає обміняти полонених на Донбасі «всіх на всіх»

Голова ОБСЄ закликає обміняти полонених на Донбасі «всіх на всіх»
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич у середу, 2 вересня, закликав сторони конфлікту на Донбасі зробити кроки, спрямовані на підвищення рівня довіри, зокрема, провести обмін полоненими та особами, яких незаконно утримують, за принципом «всіх на всіх».

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ОБСЄ.

Дачич також наголосив, що сторони конфлікту повинні дотримуватися зобов'язань щодо прав людини та поводження з полоненими.

На зустрічі з представником ОБСЄ у тристоронній контактній групі з мирного врегулювання на Донбасі Мартіном Зайдіком та головою Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом Дачич зазначив, що сторонам слід якомога швидше підписати угоду щодо відведення від лінії розмежування танків та озброєнь калібром менше 100 міліметрів. Він також вказав на необхідність забезпечення моніторингу та верифікації виконання домовленостей.

Сербський дипломат наголосив і на необхідності додаткових зусиль для досягнення політичного розв'язання кризи. «Єдино можливого мирного розв'язання можна досягти лише завдяки політичному процесу, який не повинен опинитися під загрозою через насильство», - зазначив Дачич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голова ОБСЄ закликає обміняти полонених на Донбасі «всіх на всіх»
03 вересень, 2015, 01:31