У міськраді не підтримали ідею платних парковок в старій частині Луцька

У міськраді не підтримали ідею платних парковок в старій частині Луцька
Луцькі депутати обговорювали безкоштовний проїзд в історико-культурну частину міста окремим категоріям людей та пропонували видавати для цього картки.

Про це розповів у четвер, 3 вересня, на виконкомі Луцької міської ради директор АвтоПаркСервісу Олександр Мартинюк, який зазначив, що від цієї системи паркування в рік передбачається близько 200 тисяч гривень надходжень до бюджету міста.

Натомість начальник МВС міста Луцька Ігор Муковоз запитав, чи це рішення не суперечить правилам дорожнього руху, адже це місце загального користування?

На що Олександр Мартинюк відповів, що при розроблені даної схеми обмеження руху відповідає чинному законодавству.

«Питання проїзду мешканців, аварійних служб врегульовано і передбачено безкоштовний проїзд на території старої частини міста, які матимуть картки, які дають право клієнту на безкоштовний проїзд. Для туристів - це буде платно, і особи, які проводять господарську діяльність, платитимуть за парковки», - мовив Олександр Мартинюк.

Що ж до клієнтів закладів, то Олександр Мартинюк зазначив, не всі заклади, які там розташовані, мають можливість заїзду для клієнтів, а ті, що мають, то їм будуть видаватись картки безоплатного проїзду для своїх клієнтів, а для тих, хто цього не має, то відповідно, їхні клієнти повинні будуть платити за паркування.

Натомість член виконкому Михайло Щур зазначив, що там знаходиться навчальний заклад, при цьому студент чи батьки студента платять за навчання і їздять до навчального закладу.

«Студенти і їхні батьки, чи є вони клієнтами навчального закладу і який їм документ нададуть? Якщо всі стануть клієнтами цих закладів, то ми заведемо підприємця з його парковкою в нікуди, цей документ треба допрацьовувати», - зазначив Михайло Щур.

Олександр Мартинюк зазначив, що це питання було вирішено під час засідання круглого столу і якщо навчальний заклад має можливість облаштувати стоянку - буде безкоштовна картка клієнта в батьків і студентів, а якщо немає можливості, то люди будуть паркуватись на платній стоянці.

Вартість парковки в старому місті буде 6-7 гривень за годину, а паркування перші 30 хвилин безкоштовно. Після сьомої вечора передбачили безоплатний в'їзд для суб'єктів господарювання. Вся система парковки буде автоматизована, спеціальні автомати братимуть гроші і видаватимуть чеки.

Мер міста Луцьк Микола Романюк запропонував випробувати таку систему парковок і заїзду в стару частину міста в тестовому режимі, та депутати не підтримали ідею платних парковок в старій частині Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чи розум є яка платна стоянка в старому місті на вузькій вулиці інше місце більш габаритне потрібне для стоянки вже стоянка є біля старого ринку люди немають де ходити
Відповісти
Обмежити в їзд обов" язково
Відповісти
Я зараз заплачу. Які депутати??????? Обнять і плакать. Все. Немогу.
Відповісти
скільки вже можна це обговорювати...??? Самі затвердили схему, виділили кошти, а зараз на публіку грають, мабуть підіграють тим хто хоче ринок перенести. Старе місто від обмеження не постраждає так як і ринок, буде хоч трохи порядок. Паркування авто - це як зупинка громадського транспорту, або лавка для відпочинку, коли ми вже усвідомимо. Напевно коли нова поліція почне штрафувати за порушення тоді нам дійде!!!
Відповісти
Останні новини
У міськраді не підтримали ідею платних парковок в старій частині Луцька
03 вересень, 2015, 11:10