На Волині горять торф'яники та приватні будинки

На Волині горять торф'яники та приватні будинки
Протягом 2 вересня підрозділи служби «101» управління ДСНС України у Волинській області здійснили 14 виїздів на гасіння пожеж: 6 випадків трапилося у приватному житловому секторі, 8 загорань – в екосистемах.

Про це йдеться на офіційному сайті волинських вогнеборців.

У переважній більшості причинами пожеж було необережне поводження з вогнем, а також коротке замикання електромережі та порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Пожежі у житловому секторі трапилися у Ківерцівському, Рожищенському, Ковельському та Любомльському районах.

Минулої доби зареєстровано дві пожежі на торф’яниках. Так поблизу села Підцир’я Камінь-Каширського району виникли осередки загорань на загальній площі 0,45 гектара. Для ліквідації горіння було направлено чергову варту рятувальників ДПРЧ-8 м. Каменя-Каширського, їм допомагають 10 осіб місцевого населення. Пожежа на торфовищі площею 1 гектар виникла у Володимир-Волинському районі поблизу села Білин. Там працює особовий склад ДПРЧ-7 м. Володимира-Волинського.

Також зареєстровано 5 пожеж сухого трав’яного настилу. Зокрема, в селах Городовець Турійського району та Крупа Луцького району на площі по 1,5 га, в с. Жидичин Ківерцівського району на площі 3 га, в с. Городне Любомльського району на площі 17 га, в с. Козлиничі Маневицького району на площі 6 га осередками. За кожним фактом цих пожеж проведено розслідування причини виникнення шляхом опитування мешканців населених пунктів і встановлені особи, які здійснювали зумисні підпали сухої рослинності або спричинили ці загорання з власної необережності.

Триває гасіння пожеж на торфовищах у Ратнівському, Камінь-Каширському, Любешівському, Шацькому та Старовижівському районах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За спалювання стерні ,повинні накладати великий штраф ,може тоді до людей дійде .
Відповісти