Місця «відновлення» сили в Україні. ФОТО

Місця «відновлення» сили в Україні. ФОТО
Щоб потрапити в так звані місця сили, багато хто їде за тридев'ять земель — у Стоунхендж, на Тибет, до пірамід у Гізі, на острів Пасхи, Алтай і Байкал.

Але мало хто знає, що отримувати енергію від природи чи космосу можна і набагато ближче — в Україні, де є, можливо, трохи менше "розкручені", але відомі своїми чудесами енергетичні зони, - інформує Моя планета.

Тотоха
Гора Тотоха, що знаходиться неподалік села Медвин Богуславського району Київської області, вважається енергетичним центром України. Екстрасенси нарахували на Тотосі (є два варіанти походження цієї доволі кумедної назви: за однією версією, гора названа на честь єгипетського бога Тота, за другою — від тюркського слова «особливий») три активні точки, що утворюють трикутник, усередині якого людина відчуває себе захищеною від будь-якої негативної енергетики.

Вважається, що навіть проста прогулянка по горі відновлює ауру людини, зцілює людей від різних захворювань, викликає прилив сил і відкриває чудодійні здібності — наприклад, дар передбачення.

Деякі туристичні агентства вже організовують одноденні автобусні тури на гору Тотоху, під час яких можна прогулятися і помолитися, а також зібрати трави, які мають особливі — цілющі властивості.

Дівич-гора
Дівич-гора, яка знаходиться над Дніпром у селі Трипілля Київської області, вважається одним із найпотужніших місць жіночої сили.

Якщо вірити у «перекази давнини глибокої», в язичницькі часи тут було святилище покровительки жінок богині Діви (звідси, власне, і назва), тому чоловіків на Дівич-гору не допускали під загрозою смерті. Зате жінкам дорога на неї була завжди відкрита — в усі часи найчастішими гостями тут були ті, хто не міг завагітніти, або вагітні, які просто хотіли народити здорову дитину.

Буша
Село Буша знаходиться в Ямпільському районі Вінницької області в місці злиття двох річок — Мурафи і Бушанки — в одну

У 2000 році тут було відкрито Історико-культурний заповідник, площею майже 7 га. На його території знаходиться історичні об’єкти ще IV ст. до н.е. — VII ст. н.е.: скельний храм із висіченим на його стіні унікальним рельєфом, підземні ходи, міська ратуша, Гайдамацький яр і старовинне козацьке кладовище.

Можливо, через таке змішання епох і століть Буша вважається місцем, де людині можуть відкритися — найчастіше у снах — таємниці її минулого (причому не лише її самої, а й усього її роду) і майбутнього — насамперед у тому, що стосується її призначення і місця на Землі. Також вважається, що це місце сили чинить омолоджувальний ефект на жінок, які його відвідують.

Лиса Гора
Ще одне місце сили в Україні — Лиса гора (або Гора відьом) неподалік від містечка Ржищів Київської області — знаходиться на піщаному острові посеред Дніпра.

Енергетичний потенціал цього місця пояснюється декількома факторами. Насамперед, Гора відьом — і це не може бути простим збігом — розташована на тому самому меридіані, що й інше знамените місце сили — піраміда в Єгипті. Її називають Лисою, оскільки вона позбавлена будь-​​якої рослинності, а такі місця здавна вважалися провідниками космічної енергії. До того ж, у такі місця часто потрапляли блискавки, що говорить про з’єднання в цьому місці енергії землі і неба.

Ну і, нарешті, в дохристиянські часи тут зазвичай проводилися язичницькі обряди, які й наповнили гору позитивною енергією. На Лису гору в Ржищеві не рекомендується підніматися людям із негативною енергетикою. Справа в тому, що це місце багаторазово підсилює «заряд» людини: якщо вона є провідником позитивної енергії, гора її зцілить, але якщо в людині багато негативу, то відвідування гори відьом може стати для нього небезпечною.

Богит
Гора Богит — язичницька святиня часів Київської Русі — знаходиться в заповіднику «Медобори», що в Тернопільській області. Її висота — всього 414 метрів, але піднятися на Богит прямим шляхом практично неможливо, треба йти тільки в обхід.

Колись тут знаходилося городище древніх слов’ян і капище з відомою на весь світ статуєю — Збруцьким ідолом, або СВЯТОВИДОМ (зараз знаходиться в Краківському археологічному музеї), до якого мали доступ тільки жерці. Головною визначною пам’яткою гори Богит є дольмен — складений із величезних кам’яних брил вхід в інший світ, що вважається «родичем» Стоунхенджа.

Наші предки вірили, що через нього душі померлих людей ідуть на небо, а потім повертаються назад, щоб вселитися в немовлят. Люди, які хоча б раз піднімалися на Богит, запевняють, що після таких відвідин у них у житті щось та й змінювалося на краще.

Кам’яна могила
Кам’яна могила, розташована неподалік від селища Мирний, у Мелітопольському районі Запорізької області, вважається найдавнішим пам’ятником такого роду на території України.

Це своєрідний кам'яний насип висотою 12 метрів і діаметром аж у три кілометри, у якому знаходиться 62 кам'яні печери, в яких учені знайшли 160 кам'яних табличок із написами, датованими III ст. до н.е. Імовірно їх залишили ще племена, які проживали в ті часи на півдні України, проте згодом мігрували в Іран та Індію.

Відвідування Кам'яної могили — прекрасна можливість звернутися до мудрості свого роду й отримати енергетичну допомогу від предків, тому сюди часто приїжджають ті, у кого в житті склалася непроста ситуація.

Володимирська гірка
Володимирська гірка в центрі Києва вважається місцем сили ще з доісторичних, а точніше — з дохристиянських часів.

Наші предки вірили, що тут є енергетичний тунель, який з'єднує Землю з космосом, тому саме на Володимирській гірці був пантеон язичницьких богів — древні кияни приходили до них із найрізноманітнішими проханнями і незмінно отримували допомогу.

На відміну від району з негативною енергетикою, до якого належить київська Лиса Гора, Саперна слобідка, урочище Чортове, Корчувате, Звіринець та Теличка, енергетика Володимирської гірки — позитивна, і «підживитися» нею може кожен охочий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рокині забули?
Відповісти
пишіть про Волинь
Відповісти
редакція, що правда очі муляє - чистите неугоді коменти? ну-ну
Відповісти
Скельно-печерний монастир в Бакоті-заповідник "Подліські Товтри". Люди свідомість втрачають в тих печерах
Відповісти
Останні новини
Місця «відновлення» сили в Україні. ФОТО
06 вересень, 2015, 01:12