Виступи Авакова будуть перекладати українською мовою

Виступи Авакова будуть перекладати українською мовою
У Міністерстві внутрішніх справ України перекладатимуть всі відеовиступи на державну мову через позов львівського активіста Святослава Літинського до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за порушення мовного законодавства.

Про це у Facebook повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

«Для того, щоб зняти всі непорозуміння навколо мовного позову Святослава Літинського до МВС України. Дійсно, відео і коментарі на офіційному youtube каналі відомства розміщуються на мові оригіналу, і я 10 липня дав про це йому таку відповідь. Але надалі, щоб уникнути підстав для подібних позовів, всі «синхрони», тобто відеофрагменти виступів, коментарів, інтерв'ю на офіційному youtube каналі МВС будуть обов'язково супроводжуватися автентичним перекладом державною мовою», - повідомив Шевченко.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський, відомий ще тим, що через суд домігся вилучення з паспорта сторінки російською мовою, подав до суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за виступ російською мовою.

3 вересня відбулося судове засідання, однак суд перенесли на 14 вересня через брак інформації. Зокрема, очікують на додаткові документи з міністерства, а також фрагменти відео, на яких Аваков виголошував промову російською мовою.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив позов львів'янина бажанням «зробити собі славу».

«Ви помиляєтеся: у Львові я виключно українською мовою розмовляв, так як і зараз. Львів'яни також бувають дурні, вибачте. Як і дурні бувають харків'яни. Взагалі бувають люди різні. Але головне – чи я говорю українською мовою, чи російською – що ви мене розумієте. А якщо хтось хоче випендритися – вибачте. Подати до суду на міністра і цим самим зробити собі славу – то слава йому. Нехай», – сказав Аваков, перебуваючи в Івано-Франківську, цитують ЗМІ.

На запитання, чи відвідуватиме судові засідання, Аваков відповів, що у нього дуже багато справ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Літинський молодчина...він не хоче слави.....просто якщо людина на такій посаді то повинна розмовляти державною мовою......а ні то нехай їде в Росію міністром.....чомусь німецькі посадовці не розмовляють французькою на роботі......
Відповісти
Зібрати тих свободовських мавп в одне місце і кожній дати по гранаті без чекі.
Відповісти
А не простіше цього козла змістити із займаної посади, бо мовна проблема - не єдина проблема...
Відповісти
Останні новини
Виступи Авакова будуть перекладати українською мовою
04 вересень, 2015, 07:40