На Волині мати загиблого бійця судиться за гроші з батьком, який давно покинув сімʼю

На Волині мати загиблого бійця судиться за гроші з батьком, який давно покинув сімʼю
У Луцьку мати загиблого в зоні АТО бійця Віталія Махновця судиться з колишнім чоловіком за гроші, які держава виплатила після смерті сина.

Про це пише Волинське агентство розслідувань із посиланням на сюжет телеканалу ICTV.

32-річний Віталій Махновець загинув торік у травні під Волновахою. Родина отримала 600 тисяч гривень, половину з цих грошей віддали батьку воїна. Попри те, що чоловік пішов із родини 20 років тому, був позбавлений батьківських прав і геть не цікавився життям сина, зʼявився, щойно дізнався про гроші. У листопаді жоден із місцевих судів не підтримав матір, не дослухалася до доказів і Верховна Феміда. Нині жінка шукає правди в Європейському суді.

«Мені ті гроші не потрібні. Я хочу сказати, що це ‒ не батько. Не той батько, який зробив, а той, який виховував. Я знаю, батьки розійдуться, але допомагають дітям. А він по двох статтях сидів. Якби син ножа не вирвав, він мене б зарізав», ‒ розповідає мати загиблого бійця Марія Махновець.

Батько кинув сімʼю понад 20 років тому. Жінка згадує: чоловік випивав та часто бив її на очах дітей, погрожував зарізати. Його двічі судили за сімейне насильство та несплату аліментів.

Батьківських прав його позбавили. Але ні загиблий Віталій, ні його молодша сестра так ніколи й не визнавали його татом. Увесь цей час чоловік ними не цікавився і не зустрічався. Зʼявився лише тоді, коли дізнався про 300 тисяч гривень, які може отримати, як батько загиблого.

Рік триває судова тяганина між колишнім подружжям. Того, що батько сина не виховував і не утримував, не взяли до уваги ні міськрайонний, ні апеляційний, ні Верховний суди.

Тим часом військкомат в червні цього року виплатив йому половину суми компенсації. На руки чоловік отримав трохи більше, аніж 300 тисяч гривень і зник. Із кімнати в гуртожитку зʼїхав, на дзвінки не відповідає.

«У міністерства оборони не було ніяких перешкод для того, щоб не виплачувати ці гроші. Виплата мала відбутися, вона відбулася. Якщо суд зобовʼяже батька повернути гроші, звичайно, вони будуть повернуті. На жаль, ці гроші в деяких випадках стають каменем спотикання між сімʼями, між родинами, між дітьми», ‒ каже Ігор Підлісний, заступник комісара Волинської області.

Гроші вкрай потрібні сестрі загиблого. Вона ‒ інвалід по зору. Дівчина за законом могла би претендувати на частину суми, втім, її заява Міноборони надійшла невчасно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, суд, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
батько не був позбавлений батьківських прав, тому теоретично справді претендує на гроші. Так пояснюють юристи. Мати пояснила, що не хотіла позбавляти прав, бо це було їй соромно, та й не розуміла, як це буде колись важливо. Але з погляду моралі то судді - звісно, хто)))Чому і адвокат мами не підказав, що сестра загиблого також має право на частку допомоги? Всі вони, ..., поділилися собі цими грошима
Відповісти
Батько б совість мав претендувати на ті гроші!!! І вон йому не стануть в поперек горла?
Відповісти
В память про сина! Дайти спокій вже з тими грошима поділили ну то поділили. Скільки можна виносити мозги такій кількості людям.Не можна судити людей,Бог суддя за всі ваші слова,вчинки,дії і якщо ви не памятаєте якихось всоїх вчинків то не забувайте на Божому судді ви все пригадаєте і кожному особисто відповідати за своїж вчинки а не за інших людей,але саме головне до чого веду дайте спокійно спочивати дитині,не турбуйте своїми тупими діями душу дитини,сядьте згадайте все своє життя всі свої вчинки і проаналізуйте за що вам так все дається,а дається все Господом Богом!
Відповісти
Останні новини
На Волині мати загиблого бійця судиться за гроші з батьком, який давно покинув сімʼю
04 вересень, 2015, 13:12