Майже три мільйони гривень на благодійність від нардепа. ФОТО

Майже три мільйони гривень на благодійність від нардепа. ФОТО
2 мільйони 924 тисячі гривень - саме таку суму спрямував волинський благодійний фонд "Європейський вектор", засновником та меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк, за 8 місяців цього року на благодійність та розвиток громад.

Найбільше грошей - майже 830 тисяч гривень - пішло на допомогу учасникам АТО та їхнім родинам (майже 770 тисяч - на проект "100 тисяч у місяць", ще 58 тисяч виплачено як фінансову підтримку родинам волинських бійців).

Тим часом на допомогу медичним закладам Волині за цей час спрямовано більше 360 тисяч гривень. З них майже 140 тисяч спрямували на ремонт у двох районних лікарнях (Рожищенська ЦРЛ - завершення робіт, Горохівська ЦРЛ - початок ремонту фізіотерапевтичного корпусу).

Разом із тим фонд допомагав не лише на окрузі нардепа, підтримку мали й обласні лікарняні заклади, розповіла керівник БФ "Європейський вектор" Галина Ведрич. Вони отримали різноманітні медичні меблі, постільну білизну, засоби пересування для пацієнтів та інші не менш потрібні речі. Загалом допомогу надали більш ніж двом десяткам медичних закладів області.

Натомість на підтримку освітньої галузі краю спрямовано майже 250 тисяч гривень. Відтак, школи та дитсадки отримали матеріали для ремонту приміщень, парти, стільці, шкільні дошки, мати у спортзал, сценічні костюми, іграшки. Ще за ці гроші виготовили проектно-кошторисну документацію для будівництва ДНЗ, в одній зі шкіл замінили систему опалення та відправили на відпочинок 50 дітей зі складними долями з Рожищенського району.

Цьогоріч фонд продовжував підтримувати й територіальні центри, адже там опікуються найбільш незахищеними волинянами. Як і в попередні роки, 8 соціальних закладів (4 стаціонарні відділення терцентрів, 4 будинки милосердя), де живуть самотні старенькі, отримували щомісяця м'ясну та ковбасну продукцію. Допомагав фонд і меблями, постільною білизною, одягом та засобами пересування, які є необхідними для підопічних соціальних закладів.

Загалом така допомога обійшлася в 150 тисяч гривень. Ще майже 250 тисяч гривень спрямовано на співфінансування проектів місцевих громад, які вони реалізують спільно із фондом в рамках двох програм, які діють в БФ "Європейський вектор".

За ці гроші реалізовано 24 проекти. А це освітлення вулиць, облаштування внутрішніх туалетів, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі, встановлення дитячих майданчиків, придбання котлів, музичної апаратури, спортінвентарю, проекторів для шкіл та інше.

А ще цьогоріч допомагали храмам, знедоленим краянам на лікування, родинам переселенців, дитячим таборам продуктами, громадським організаціям, футбольним командам, встановлювали зупинки, контейнери для сміття, допомагали фінансово волинським спортсменам брати участь у закордонних змаганнях, ремонтували будинок, у якому живуть діти-сироти, поділилася Галина Ведрич.

"Наш фонд працює вже 5 років, відтоді, як Сергій Мартиняк був обраний ще депутатом обласної ради. На сьогодні в нас діє чимало програм і проектів, які й надалі працюватимуть для допомоги жителям області та розвитку нашої Волині", - підсумувала Галина Ведрич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.