Забруднення повітря у Луцьку: рекомендації та заходи безпеки

Забруднення повітря у Луцьку: рекомендації та заходи безпеки
У зв’язку з пожежами лісових масивів, торфовищ, сухої трав’яної рослинності, що виникають, внаслідок спекотної погоди посилено проводились дослідження атмосферного повітря на територіях наближених до місць загоряння населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського та Ратнівського районів.

Так, протягом серпня місяця досліджено 72 проби атмосферного повітря, з них 6 не відповідали гігієнічним нормативам по вмісту сірчистого ангідриду та перевищували максимально разові показники в 1,5 рази в населених пунктах с.Жиричі, Прохід Ратнівського району та с.Видерта Камінь-Каширського району.

Станом на 4.09.15 року фахівцями ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" проводяться дослідження відібраних проб атмосферного повітря на вміст сірчистого ангідриду та азоту диоксиду на чотирьох маршрутних постах спостереження м.Луцька, на шести постах м.Нововолинська та трьох - м.Ковеля.

За результатами лабораторних досліджень в м.Нововолинську та Луцьку перевищень сірчистого ангідриду та азоту диоксиду не виявлено. Інші дослідження знаходяться в процесі роботи.

Радіаційний фон в місті Луцьку та області не перевищує природній фон і становить 10-12мк/рен за год.

Перебування в зоні забрудненого повітря може сприяти ускладненням серцево-судинних захворювань, захворювань органів дихання, а також бути причиною алергічних реакцій.

Враховуючи ситуацію, що склалася Головне управління Держсанепідслужби області рекомендує волинянам вживати усіх можливих заходів щодо обмеження надходження шкідливих речовин до організму людини.

Основні заходи зменшення шкідливого впливу діоксиду азоту, та ангідриду сірчистого на організм людини полягають, в першу чергу, у обмеженні перебування людей на відкритому повітрі. Варто уникати тривалих прогулянок, особливо в часи інтенсивного руху транспорту.

В оселях рекомендовано зачиняти вікна, часто здійснювати вологе прибирання приміщень. Корисно завішувати вікна вологою тканиною.

У разі погіршення самопочуття та виникнення ознак нездужання, що характеризуються, в першу чергу, утрудненням дихання, частим кашлем, необхідно звертатися за медичною допомогою.

Ситуація щодо стану забруднення атмосферного повітря перебуває на постійному контролі Держсанепідслужби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.