Якість волинської курятини визнають і за кордоном*

Якість волинської курятини визнають і за кордоном*
За результатами шести місяців цього року, потужний вітчизняний виробник м’яса птиці в західному регіоні ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», яке входить в АПГ «Пан Курчак», збільшило обсяги виробництва курятини на 14% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, адже попит на волинську продукцію зростає.

Такого результату вдалося досягти завдяки введенню в експлуатацію нового сучасного комплексу забою та переробки птиці (Нововолинськ), відкриття якого дозволяє агропромгрупі майже вдвічі збільшити виробничі потужності. А також птахоферми на 10 пташників (с. Холопичі Волинської області). Додатковий виробничий майданчик дозволяє ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» проводити одночасну разову посадку 2 мільйонів голів птиці.

Разом із тим, за результатами шести місяців, зріс і експортний потенціал. Освоїти нові ринки збуту, зокрема Середньої Азії та Близького Сходу, вдалося завдяки сертифікату Халяль, яке підприємство отримало цьогоріч.

Також розширили і внутрішні ринки збуту. Так, якщо минулого року курятину торгової марки «Пан Курчак» можна було придбати в 9 регіонах України, то цьогоріч її постачають в 11 областей. Серед нових клієнтів ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» - більше півсотні супермаркетів. Волинська курятина є ще й економічно  привабливою сировиною для виробництва якісних напівфабрикатів і ковбасних виробів. Тож її купують і м'ясопереробні підприємства.

«Агропромгрупа «Пан Курчак» - вертикально інтегрована компанія, а тому ми гарантуємо якість своєї продукції. Наша птиця відгодована українським зерном без ГМО, яке вирощують підприємства агропромгрупи в двох регіонах України. В подальшому воно є складовою високоякісних комбікормів, які ми виготовляємо на заводах АПГ «Пан Курчак».

А підтверджують те, що наша продукція відповідає міжнародним стандартам якості, відповідні сертифікати, зокрема ISO і Халяль», - акцентував голова наглядової ради агропромгрупи «Пан Курчак» Сергій Горлач.

Поряд із збільшенням виробництва курятини зросли і надходження до бюджетів.

Так торік ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» перерахувало до бюджетів усіх рівнів майже 15 мільйонів гривень, а загалом Агропромгрупа «Пан Курчак» - 74 мільйони гривень.

Крім того, підприємство є соціально відповідальними. Так, п’ятий рік поспіль стаціонарні відділення територіальних центрів соціального обслуговування населення, де проживають самотні старенькі та інваліди, а також будинки милосердя отримують м’ясну продукцію безкоштовно. Загалом таку допомогу мають 8 закладів (4 стаціонарні відділення, 4 будинки милосердя).

Лише за 8 місяців цього року такої продуктової допомоги надали майже на 100 тисяч гривень. Також харчами допомагають і дитячим таборам. Цьогоріч до них доєднався табір для дітей війни, що під Києвом. Там відпочивають та проходять реабілітацію діти-переселенці з прифронтових територій, діти учасників АТО. Крім того, підприємство щомісяця спрямовує чималі кошти й на іншу благодійність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.