Луцьк - третій у рейтингу ІТ міст України

Луцьк - третій у рейтингу  ІТ міст України
Луцьк став третім у рейтингу міст з електронним урядуванням. Випереджають його тільки Львів та Дніпропетровськ.

В обласному центрі Волині вже створений особистий кабінет жителя, впроваджений БанкID і доступні такі послуги, як отримання довідки про несудимість та довідки про доходи.

Також жителі міста можуть отримати електронною поштою виписку з технічної документації про грошову оцінку земельної ділянки. В місті йде і процес впровадження нових послуг.

Нагадаємо, 16 червня в Україні запрацював портал електронних державних послуг. З його допомогою українці можуть отримувати державні послуги - від довідки про несудимість до реєстрації авто в МРЕВ в онлайн-режимі.

На основі того, в яких містах і які послуги були запущені, ЛІГАБізнесІнформ спільно з ще одним учасником проекту - асоціацією ІКТ - склала перший рейтинг міст, які найбільш активно впроваджують електронні держпослуги.

Електронний уряд направлений на те, щоб практично всі держпослуги громадяни змогли отримати, не відходячи від свого комп'ютера. Під цим терміном мається на увазі електронний документообіг, цифрові підписи, відкриті і доступні бази даних і безліч інших благ, які допоможуть заощадити час і гроші як звичайній людині, так і чиновнику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТАКИ ДА
Ми такі...
Відповісти
Коли чую, як депутати лякають громадян платіжками на комунальні послуги, одразу мене втішає електронна система оплати комунальних послуг.Це ж скільки зайвих папірців не доводиться переглядати! Виходить, в цьому ми навіть Київ випередили на більш як 10 років вперед!
Відповісти
Виходить, що різниці між ІТта електронним урядуванням немає... Таки да...
Відповісти