У Європі Апеляційний суд назвали неадекватним

У Європі Апеляційний суд назвали неадекватним
Апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені Печерським райсудом Києва при розгляді справи Юлії Тимошенко.

Таку думку висловила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон у своїй заяві у суботу, 24 грудня, в Брюсселі, інформує ТСН.

«Хотіла б висловити свою стурбованість тим, що апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені в оригінальному суді над Тимошенко, суді, який не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процессу», - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим високий представник ЄС шкодує, що Тимошенко, як лідер опозиційної партії «Батьківщина» тепер не буде допущена до участі у парламентських виборах наступного року.

Від імені Європейського Союзу Верховний представник підкреслювала необхідність неупередженого і прозорого процесу апеляції.

«Викликає жаль, що цього не було досягнуто, і що питання про виборче правосуддя в Україні, як і раніше, вимагає уваги», - підкреслила вона в своїй заяві.

Ештон також нагадує про те, що її попередні заяви були сфокусовані на взаємозв'язку дій України у сфері дотримання верховенства права та розвитку відносин між ЄС і України, включаючи укладення Угоди про асоціацію.

У цьому зв'язку вона також бере до уваги рішення, прийняте в спільній заяві, зробленій за підсумками саміту ЄС-Україна 19 грудня щодо того, що повага верховенства права буде мати вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Також президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що довгострокові наслідки справи Тимошенко можуть бути руйнівними для відносин України та Євросоюзу.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив чинним вирок Тимошенко, яким її засуджено до 7-ми років ув'язнення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Європі Апеляційний суд назвали неадекватним
25 грудень, 2011, 09:16