Екс-однопартійці Ющенка створюють нову партію

Екс-однопартійці Ющенка створюють нову партію
Колишні соратники екс-президента України Віктора Ющенка створюють об'єднання на базі партії «Українська платформа «Собор» під головуванням народного депутата Павла Жебрівського.

Про це пише УНІАН.

Перший заступник голови партії «Українська платформа «Собор», народний депутат Анатолій Матвієнко (НУНС) заявив, що його партія розпочала процес об'єднання правих політичних сил, які не увійшли до альянсу, створеного на базі партії «Наша Україна» Віктора Ющенка.

«Ми вважаємо, що треба створювати єдину правоцентристську партію. Зараз у переговорному процесі для того, щоб реалізувати цю ідею, бере участь Володимир Огризко (міністр закордонних справ у 2007-2009 роках) та інші колишні члени НУ», - зазначив він.

Як відомо, член президії «Нашої України» В.Огризко вийшов з партії 5 липня, за два дні до підписання «Нашою Україною» договору з Українською народною партією і Конгресом українських націоналістів про спільну участь у виборах.

Джерело видання в керівництві УП «Собор» стверджує, що об'єднання правих партій планується офіційно оформити після парламентських виборів.

«Партія не висуватиме виборчий список у загальнодержавному окрузі, передбачається, що такі люди, як Володимир Огризко чи Віктор Матчук (колишній член «Нашої України», після виходу з партії склав депутатські повноваження), зможуть балотуватися по округах від УП «Собор», а потім створити групу або фракцію в Раді», - розповів співрозмовник.

Представники партії «Наша Україна» та їхні політичні союзники не вважають майбутнє партійне об'єднання своїми конкурентами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-однопартійці Ющенка створюють нову партію
11 липень, 2012, 14:06