У Луцьку реконструювали «Авангард». ФОТО

У Луцьку реконструювали «Авангард». ФОТО
В пам'ять про колишнього губернатор Бориса Клімчука на луцькому стадіоні «Авангард» облаштували бігові доріжки.

У Луцьку провели церемонію відкриття оновленого легкоатлетичного сектору стадіону «Авангард». Захід відбувся 5 вересня.

На стадіоні облаштували повноцінний легкоатлетичний комплекс, а саме: бігові доріжки із синтетичним покриттям, сектори для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інше.

Профінансував реконструкцію стадіону засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця. Він розповів, що колись пообіцяв нині покійному Борису Клімчуку (губернатор Волинської області -2010-2014 р.р.- прим. ред) облаштувати на стадіоні бігові доріжки.

«Три роки тому я дав слово Борису Петровичу Клімчуку, що «Новий Луцьк» побудує доріжки. Пізніше голова правління фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк підійшов і сказав мені, що війна іде, але спорт є спорт. Тоді було прийнято рішення робити реконструкцію. Дуже надіюсь, що на цьому стадіоні зможуть здобувати олімпійські рекорди. Поки наші найкращі сини захищають країну, ми своїми спортивними досягненнями доведемо, що теж можемо бути сильними», - сказав Ігор Палиця.

В свою чергу, легкоатлетка, дворазова учасниця олімпійських ігор Надія Боровська відмітила, що їй приємно, що стадіон змінився на краще.

«Дуже приємно знаходитись на стадіоні, на якому я почала свої перші заняття, і приємно дивитись, що стадіон змінився на краще»,- сказала вона.

Першими, хто вийшов на старт на оновлених доріжках був Ігор Палиця, Олександр Товстенюк та інші гості церемонії відкриття. Після них стартували і йшли до фінішу вже професійні легкоатлети, які отримали свої місця та почесні кубки.

Загалом почесною ходою пройшлися майже всі луцькі спортивні клуби, школи та колективи – від художньої гімнастики до бойового гопака. Вони також продемонстрували присутнім показові виступи зі своїх напрямків спорту.

Варто зазначити, що реконструкція легкоатлетичного сектору стадіону «Авангард», як писали раніше місцеві ЗМІ, вартуватиме Фонду «Новий Луцьк» 6,5 мільйона гривень.

В свою чергу, колишній міський голова Богдан Шиба розповів, що ще в 2008 році за кошти з міського бюджету, а це приблизно два мільйони гривень, на стадіоні була зроблена майже вся робота, окрім покриття.

«Реконструкція була зроблена за кошти з міського бюджету - повністю вся робота, окрім верхнього покриття. Все було зроблено за стандартами міжнародної федерації з легкої атлетики. Правда фірма «Інда інтер» подала до суду, який прийняв дивне рішення - заборонити там будь-які роботи на тривалий час. Здається, пішло на ці роботи біля двох мільйонів гривень в 2008 році. Тоді було зроблено, відповідно до стандартів, всі підготовчі роботи, виведено всі профілі, зроблено дренаж - одним словом все, окрім верхнього покриття», - розповів Шиба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Погляньте на 15-му фото на вираз обличчя Товстенюка. Чи не нагадує він вам персонаж Стецька з вистави "Сватання на Гончарівці"?
Відповісти
Молодці що згадали Бориса Петровича і виконали обіцяне! Це лише Гунчик не може не те що сам запропонувати і щось побудувати в області за потребою громади, так ще розпочате Клімчуком не може до тями довести, а дещо і взагалі знищує!
Відповісти
Де фото сектора стрибків у висоту та довжину, метанб та інше? Фотограф ауууу???
Відповісти
глядачі як звірі в зоопарку за тими гратками....невже не можна було сцену по іншому поставити? віп-зона з виглядом на попи виконавців - це щось!))
Відповісти
Грати по всьому периметру бо це футбольний стадіон і для безпеки вони там стоять! А сцену поставили для глядачів і якщо ти попав у віп-зону, то не треба тут жалітись! Багато людей під відкритим небом і під дощем дивились концерт і все дійство, а ти "віпом" під дахом кайфу захотів? Є не - це зажирно, спустись на землю, до простих людей і не ВІПендрюйся!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку реконструювали «Авангард». ФОТО
05 вересень, 2015, 23:00