50 відсотків громадян підтримують вступ України до НАТО

50 відсотків громадян підтримують вступ України до НАТО
Вперше в історії України більше 50 відсотків її громадян підтримують необхідність вступу країни до НАТО.

Про це в інтерв'ю Мирославі Гонгадзе заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє Укрінформ.

"Вперше в нашій історії більше 50 відсотків українців підтримує членство в НАТО.... І я, як Президент України, можу прийняти рішення про проведення референдуму про членство в НАТО", - сказав він, зокрема.

Натомість зараз Північноатлантичний альянс не може запросити Україну, і тому такий референдум виявився б марним і провокаційним. Щоб вступ до НАТО відбувся, треба реформувати країну.

"У ході Бухарестського саміту НАТО було заявлено, що двері в НАТО для України закриті... Реформуйте свою країну. Побудуйте мир в Україні разом з міжнародними партнерами. І все буде добре», - нагадав Порошенко.

Для України такий шлях є прийнятним, оскільки вона саме і перебуває на шляху європейського реформування.

"Відповідати критеріям НАТО, те саме, що відповідати критеріям членства в ЄС. Вони збігаються на 98%", - пояснив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, нова воєнна доктрина України офіційно констатує, що воєнним противником України є Російська Федерація, а новизна доктрини полягає, за словами Президента, у відмові від політики позаблоковості та відновленні стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію.

"Наполягаю при фінальному редагуванні чіткіше і без зайвої дипломатичності записати, що Воєнна доктрина передбачає досягнення не лише критеріїв, а й повноцінного членства України в НАТО", - наголосив Порошенко на засіданні РНБО 2 вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і прийму - дві різні речі))) А в заголовці наведено вирвані з цітати слова, що спотворили зміст: 50 і більше 50, згодіться, різняться. Тим більше, коли мова йде про такі важливі поняття.
Відповісти
"понять". Хочу в нату - і БУДУ!
Відповісти