На Волині відремонтують дороги за рахунок митних зборів

На Волині відремонтують дороги за рахунок митних зборів
Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансування ремонту доріг державного значення з митних зборів у чотирьох областях України, зокрема на Волині. Половину суми ремонту повинна покрити місцева митниця.

Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо "експерименту" в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях припускає, що реконструкція і ремонт п'яти автомобільних доріг загального користування державного значення здійснюватиметься за рахунок 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних митних платежів, що стягуються на територіях зазначених областей, пише "Дзеркало тижня".

Згідно із законом, кошти будуть перераховуватися до спеціальних фондів обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, та будуть використовуватися для здійснення реконструкції автомобільної дороги Одеса - Рені (на Бухарест) (М-15) і поточного ремонту чотирьох автомобільних доріг Львів - Радехів - Луцьк (Н-17), Київ - Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці Львів - Сколе; Сколе - Славське (Т-14-24), Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів) (М-10).

Кабінетові міністрів України доручено затвердити методику розрахунку щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів у територіальному розрізі з урахуванням факторів, що впливають на обсяги таких платежів, а також щомісячно інформувати Верховну Раду України, Президенту України та Рахунковій палаті щодо реалізації експерименту.

В "Укравтодорі" оцінювали вартість ремонту доріг в Україні в 100 млрд гривень.

Нагадаємо, у четвер, 3 вересня, парламент прийняв у другому читанні проект Закону про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту у Волинській, Одеській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А про прикордонний Устилуг забули ,там яма на ямі ,при переізді з польщі ,зразу відчуваеш ,що ти в Украіні .
Відповісти