Мир очима дітей Ковеля. ВІДЕО

Мир очима дітей Ковеля. ВІДЕО
Марк Бондарук знає про війну не з книжок: тато хлопчика отримав важке поранення у зоні АТО.

Але на малюнку дитини немає місця чорному: його танк стріляє кольоровими кульками. А над його Україною світить яскраве сонце. Марк та його друзі по дитсадку №12 у Ковелі активно долучилися до акції “Напиши листа солдату”. Найпопулярніше слово в листах -малюнках маленьких ковельчан — мир. Про це йдеться у сюжеті ТЦК.

“Я намалювала сім'ю. Бо я знаю, що багато дітей залишилися самі, а їхні батьки зараз захищають нас від зла. І я бажаю всім, щоб над Україною панували мир і злагода”, - розповідає учасниця акції Злата Ткачук.

На жаль, картини, які малює війна у реальному житті, далекі від оптимізму. Двадцятичотирирічний Андрій Омелянюк з села Дубове загинув в серпні минулого року під Старобешевим. У школі, де навчався герой, на його честь створили куточок пам'яті та відкрили меморіальну дошку. Учні та вчителі Дубівської школи вважають своїм обов'язком допомагати воїнам, які захищають мир та єдність України.

“Ми намагаємось підтримувати воїнів АТО. Збираємо продукти харчування, пишемо теплі листи, надсилаємо малюнки. Наші дівчата в'яжуть для бійців теплі речі. Організовуємо благодійні ярмарки, а зібрані на них кошти також передаємо для воїнів АТО”, - говорить заступник директора ЗОШ с. Дубове Людмила Троцюк.

На заклик організаторів акції “Напиши листа солдату” відгукнулися як старшокласники, так і учні молодших класів.

На уроці миру майбутні випускники школи створили символічну карту України, яку доповнили її паперовими “голубами миру” та своїми побажаннями.

“Наші учні долучаються до цієї акції. Листи, малюнки, вироби, зроблені власними руками, зігріті теплом маленьких патріотів, вони всі будуть передані нашим бійцям в зону АТО. Ми сподіваємось, що вони щасливо дійдуть до них і дадуть їм силу, наснагу, щоб бути мотивованими та перемогти у цій війні...”, - каже учениця ЗОШ села Дубове Наталія Шнайдер.

Організатори акції, до якої також долучилися школярі Старовижівського та Ратнівського районів, заохотили учасників солодкими призами та патріотичними сувенірами.

Листи, малюнки та поробки дітей наступного тижня волонтери передадуть воїнам 14-ої окремої механізованої бригади, які несуть службу в зоні АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класно придумали. Слава Україна!
Відповісти