Волиняни зібрали більше двохсот тисяч гривень, щоб врятувати життя дітям

Волиняни зібрали більше двохсот тисяч гривень, щоб врятувати життя дітям
Мета акції «Врятуй життя дитині» – закупівля медичного обладнання в реанімаційні відділення для новонароджених.

Отож, остаточна сума зібраних коштів Волинською областю становить – 200 108,13 грн., і це четвертий результат на теренах України, інформує регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" у Волинській області Богдан Іщук.

Традиційно основою благодійного руху є волонтери, які безпосередньо здійснюють збір коштів у спеціальні скриньки. Цього року на Волині нараховувалось понад півтори тисячі добровольців.

Важливо також, що кожен волонтер має свій ідентифікатор, без якого він автоматично не вважатиметься волонтером. У документі вказували ім’я та прізвище волонтера, фото, номер, який співпадав із номером скриньки, населений пункт та навчальний заклад (документ обов'язково повинен бути завірений печаткою).

З 1 до 30 квітня волонтери мали право збирати кошти у навчальних закладах та різних установах, а 25 квітня, у день фіналу акції, вони збирали кошти на вулицях міста. Після 30 квітня зібрані кошти надсилались на єдиний всеукраїнський рахунок (кошти не здаються жодним посередникам на регіональному рівні).

Зокрема, кращим волонтером стала – Анна Булік, зібравши суму понад 1500 грн.

Нововведення, зокрема, у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки була проведена благодійна імпреза, за результатами якої було зібрано більш 12 тисяч гривень.

Традиційно в день фіналу акції, окрім активного збору коштів волонтерами в області, на центральних площах міст Луцька та Ковеля, проводились майстер-класи, велопробіг, флешмоб та інша розважальна програма, з метою залучення волинян до благодійності.

Довідка

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» функціонує на теренах Волині вже десять років і за цей час було зібрана сума благодійної допомоги – 1 614 094,98 грн.

На цю суму було закуплене медичне обладнання у Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання та вручено на безоплатне користування 23 інсулінові помпи і 103 слухових апарати.

У Волинській області до акції долучаються: державні структури, підприємці, студенти, учні, громадські активісти, засоби масової інформації, митці, художники, фотографи, оператори і багато інших.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни зібрали більше двохсот тисяч гривень, щоб врятувати життя дітям
07 вересень, 2015, 16:03