Волонтер перед загибеллю розповів про вражаючі масштаби контрабанди в зоні АТО. ВІДЕО

Волонтер перед загибеллю розповів про вражаючі масштаби контрабанди в зоні АТО. ВІДЕО
Лідер однієї з мобільних груп по боротьбі з контрабандою у зоні АТО Андрій Галущенко, який трагічно загинув на Донбасі, перед смертю встиг розповісти останні свідчення щодо невтішної ситуації з контрабандою в зоні АТО.

Це може свідчити про тотальну і повну співучасть всіх силових відомств у велетенському кримінальному картелі, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Андрій Галущенко - колишній військовослужбовець, волонтер у боротьбі з контрабандою.

"Із самого початку у наші обов'язки входив тільки контроль по лінії розмежування, але тут активність на даний момент мінімальна, тому працюємо ось по цій зоні – "ЛНР" і російський кордон", - пояснив він.

Волонтер розповів, що основні групи контрабандних товарів, які перетинають лінію розмежування, - це алкоголь і тютюн.

В Донецьку є дуже велика нелегальна фабрика по виготовленню контрафактного тютюну – контрафактний тютюн іде до нас – підроблений, ліцензійний хороший – іде від нас. В два напрямки іде контрабанда. Теж саме із алкоголем: "пальона" горілка і спирт ідуть до нас, якісне спиртне – пиво шампанське, коньяки – від нас. Продуктова контрабанда в одному напрямку – лише туди. Ще одна зі статей контрабанди, на яку вказав Андрій у своєму регіоні, нелегальне пальне з Російської Федерації.

"І там періодично територіальні органи СБУ і МВД Луганської області находять труби закопані. Відкопують їх. Ну я думаю, що це на систему виведений процес. Періодично виводять якусь трубу – у тих показники, що вони б'ють контрабанду, а у контрабандистів на деякий момент є вільний продих, що їх не чіпають, бо всі святкують, що вони знайшли трубу і припинили подачу контрабандного пального. Але за моєю інформацією, обсяги все-таки ідуть. Органи, які мали б контролювати рух цього пального, не так багато отримують - близько однієї гривні з літра. Я не виключаю, що якісь великі суми ще заходять на більш високому рівні", - розповів Галущенко.

За добу до цієї розмови на трасі Сєвєродонецьк-Щастя було обстріляно автомобіль із загону Андрія. Насправді, це був перший замах на мобільну групу. Цікава деталь - солдати знаходять місце, де залягала група диверсантів, але не знаходять гільз. Рота військових шукала гільзи три години. Безрезультатно. Співробітники служби безпеки, які працюють з Андрієм, говорять - це не почерк ДРГ. Це щось інше.

Наступного дня Андрій показав журналістам свій маршрут Лобачево-Лопаскіно. Він ще не знав, що дивиться на місце своєї загибелі. До своєї загибелі Андрій встиг розповісти, кого вважає співучасником схем. Це - найвищі чини силових структур і чиновники місцевої адміністрації. У першій спробі замаху чи то залякування він бачив руку місцевих військових, дислокованих у регіоні його відповідальності.

"Що я можу сказати? Якщо будуть це списувати на якесь ДРГ, яке зайшло з боку "ЛНР", це повна дурниця. Це зробили люди, перебування яких в тому місці не викликало б ні в кого ніяких підозр. Тому я думаю, що в складі прикордонників і 92-ї бригади є злочинці, які вважають нас серйозною загрозою. І вони спланували цю акцію. І використовували для цього своїх штатних службовців", - пояснив він.

"Контрабанду не зупинити. Контрабанда перемеле всіх. Якщо контрабандистів ви вирішите перекрити. Потихеньку буде. Того, того. Того викинуть з вікна. Людину усунути не проблема взагалі. Це я як військовий кажу. Зараз клацну – вдень, ніхто не почує клацання затвора. Упав челок. Звідки прилетіло – звідти", - переконаний Андрій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Риба гниє з голови!
Відповісти
Але чистять її з хвоста
Відповісти
!!!!!!!!!!!!
Відповісти
І де обіцяна владою боротьба з корупцією? Що змінилося? Яника вже давно немає, а розміри розкрадання держави тільки збільшились і навколо одні "патріоти". Шановні українці вам не здається, що нас тупо розводять.
Відповісти
Останні новини
Волонтер перед загибеллю розповів про вражаючі масштаби контрабанди в зоні АТО. ВІДЕО
07 вересень, 2015, 17:15