Велогонщиця із Луцька поїде на Олімпіаду в Ріо. ФОТО

Велогонщиця із Луцька поїде на Олімпіаду в Ріо. ФОТО
Велогонщиця класу маутенбайк Яна Беломоїна виборола першу в історії українського спорту нагороду на світовій першості серед дорослих. Це сталося на Чемпіонаті світу в Андоррі.

Про це повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Дистанція жіночої гонки складалася з шести кіл по пересіченій місцевості. Вже на перших кілометрах визначилася група лідерів, до якої увійшла і волинянка Яна Беломоїна.

Беломоїна грамотно розрахувала свої сили і на останньому колі здійснила вольовий ривок. Відігравши біля 30 секунд, вона обігнала Катарін Пендрель з Канади і норвежку Гун-Ріту Дале та фінішувала третьою. На змаганнях в Андоррі Яна пропустила вперед лише Паулін Фаррен-Прево з Франції, для якої ця перемога стала четвертим титулом чемпіонки світу в різних дисциплінах жіночого велоспорту, та Ірину Калентьеву з Росії. Українка відстала від лідера заїзду на 1 хвилину 36 секунд.

«Я дійсно щаслива. Бронзова медаль на чемпіонаті світу – це фантастика. Мені надзвичайно приємно вибороти таку високу нагороду для своєї країни. Це був, напевне, мій найкращий день. Дякую всім вболівальникам за підтримку», - сказала після перегонів Беломоїна.

Бронзова медаль на Чемпіонаті світу в Андоррі також дозволила лучанці вибороти путівку на Олімпійські ігри, що відбудуться в Бразилії наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаємо. Молодець!!!!
Відповісти
Останні новини
Велогонщиця із Луцька поїде на Олімпіаду в Ріо. ФОТО
08 вересень, 2015, 08:45